Израел: Срби су жртве срамне завјере са лешевима

Срна
Израел: Срби су жртве срамне завјере са лешевима

Београд - Амерички интелектуалац и публициста из Бостона Џаред Израел изјавио је да је такозвани масакр у Рачку био представа која је послужила да буде донесена одлука о бомбардовању Србије, а с крајњим циљем да самопроглашено Косово добије независност.

“Осим верификатора Вилијама Вокера, огромну улогу у томе да се оправда срамно бомбардовање суверене земље одиграо је и жХјуман рајтс вочж, пропагандна машинерија која се представља као највећа свјетска хуманитарна организација”, рекао је Израел за “Вечерње новости”.

Он сматра да је извјештај те организације од 29. јануара 1999. године био покриће за одлуку о оправданости криминалног напада на СР Југославију, који је услиједио 24. марта.

“Новости” наводе да је Израел био у тиму одбране Слободана Милошевића у Хагу, гдје је изнервиран непрекидном пропагандом и насрнуо на Ричарда Дикера, једног од шефова “Хјуман рајтс воча”.

Дикер је у холу суда водио сталну конференцију за новинаре промовишући, како је истакао Израел, своје неистине, док је истовремено Милошевић у судници једног по једног свједока утјеривао у лаж демонтирајући америчке “хуманитарце”, пише београдски дневник.

Израел је подсјетио да је акција српске полиције у Рачку почела у ноћи између 14. и 15. јануара 1999. тако што је полиција позвала посматраче ОЕБС-а да буду свједоци антитерористичке акције и њихова три возила била су присутна практично од поднева.

“Сукоб са терористима завршен је 15. јануара око 15.00 часова када су се преживјели бандити повукли. Српска полиција и судије напустили су село пошто је пао мрак и почела паљба терориста са околних брда”, навео је Израел.

Према његовим ријечима, у Рачак су тада ушли верификатори, а цијелу акцију полиције снимила је камера “Асошијетед преса” која је ишла са српском полицијом.

“Пресвучени лешеви албанских цивила појавили су се дан након што је у село стигао Вокер”, истиче се у тексту.

Израел је навео да је са верификаторима у село ушао и новинар “Монда” Кристоф Шатело који је контактирао са сељанима и верификаторима одмах пошто је паљба прекинута.

Према његовим ријечима, Шатело је свједочио касније да су сви били сагласни да се сем битке није догодило ништа друго, а лажи су стигле са Вокером дан касније када су се “појавили” и лешеви смрзнутих људи, очигледно исте ноћи донесени негдје из шуме гдје су раније погинули.

“Цијела прича подсјећа на Сребреницу. То је био већ опробан, пропагандни сценарио”, закључио је Израел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана