Изабрано ново руководство ХДЗ-а

Срна
Изабрано ново руководство ХДЗ-а

Загреб - На изборној скупштини ХДЗ-а у Загребу изабрани су нови замјеник предсједника, потпредсједници и чланови Предсједништва странке, те остала тијела неопходна за функционисање странке у наредном четворогодишњем периоду.

Скупштина је одржана јуче поподне, а резултати гласања објављени су касно синоћ због ручног бројања гласова за чланове Главног одбора странке, којем се приступило због неисправног оптичког читача, јављају хрватски медији.


Као једини кандидат за замјеника предсједника странке изабран је Милијан Бркић, који је добио гласове 1.601 делегата, уз 135 неважећих листића, јављају хрватски медији.

За потпредсједнике странке изабрани су Олег Бутковић, Томислав Толушић, Ивана Малетић, Томислав Чуљак, Дарко Хорват и Јосип Билавер.

Највише гласова међу 14 кандидата за шест потпредсједника добио је Олег Бутковић - 1.270.

Од 32 кандидата, за чланове Предсједништва странке изабрани су Иван Анушић, Перо Ћосић, Јосип Крижанић, Жарко Тушек, Златко Хасанбеговић, Антон Климан, Дарко Милиновић, Божидар Лонгин, Златко Жеврња и Жељко Турк.

Највише гласова добио је Хасанбеговић 1.227, а слиједе Милиновић са 1.210 и Тушек 1.100 гласова.

Изабрани су и чланови Главног одбора, у који су, између осталих, ушли Динко Чутура, Стјепан Туђман, Ловро Кушевић.

ХДЗ је тиме окончао изборни процес у којем је, прије нешто више од мјесец дана, за предсједника у још једном мандату директним избором потврђен Томислав Карамарко.

Карамарко је синоћ на овом скупу честитао изабранима у ново руководство странке, истичући да је ријеч о квалитетним људима.

"Конфигурација одабраних може служити на понос. Имамо што смо хтјели, баланс између искусних, жстарих вуковаж, који знају побјеђивати и младих, нових лица. Велики сам оптимист", нагласио је Карамарко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана