Ивица Тодорић се предао полицији у Лондону

Ивица Тодорић се предао полицији у Лондону 07.11.2017 13:35 | Агенције

Лондон - Ивица Тодорић је у рукама британске полиције у Лондону којој се сам предао, јављају хрватски медији.

Хрватска полиција запрмила је обавијест да је у 9:04 часова по локалном времену позван у полицијску станицу Черинг крос у Лондону гдје је ухапшен по овом налогу.


Хрватска полиција запримила је обавијест да је Ивица Тодорић (1951.) ухапшен у Лондону, саопштио је хрватски МУП.

"Хрватска полиција запримила је обавијест да је Ивица Тодорић (1951.) у 9:04 сати по локалном времену позван у Черинг крос полицијску станицу у Лондону гдје је и ухапшен на основу Европскога налога за хапшење којег је по налогу ЖДО-а Загреб расписала хрватска полиција", саопштеено је на страници МУП-а Хрватске.

Подсјећамо, Хрватска је расписала Еурополову потјерницу за њим прошле седмице, а Тодорић је путем свог блога написао како хрватске власти све вријеме знају његову тачну адресу. Казао је како се никада није скривао те да му је савјест чиста.

Тодорић је једини осумњичени у афери "Агрокор" за којег је затражен притвор, а Тужилаштво Хрватске терети га за проневјеру више од милијарду куна (130 милиона евра).

Према информацијама 24sata.hr, Тодорић планира од британског суда тражити да га ослободи, а заузврат би дао новац за кауцију.

Ако тај сценариј и прође, суд тек треба одредити колико би то новца било.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица