Hrvatski portali: Hegemonističke težnje Bošnjaka

Srna
Hrvatski portali: Hegemonističke težnje Bošnjaka

Zagreb - Hrvatski portali optužuju bošnjačko rukovodstvo da majorizuje Hrvate u Federaciji BiH /FBiH/ i iskazuje hegemonističke težnje u BiH.

Ako su neki političari u ratu pogrdno zvali tadašnje muslimane "Turcima", sada bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović veže svoju i bošnjačku sudbinu upravo za Tursku i poručuje turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da mu je Alija Izetbegović ostavio BiH - "u amanet", što sve više udaljava Srbe i Hrvate od zajedničke države.


Hrvatski portali, pišući o isfrustriranosti Hrvata u FBiH i Hrvatskoj povodom haške presude kojom su Zagreb i zapadni Mostar optuženi za udruženi zločinački poduhvat, a Hrvatska za agresiju na BiH, tvrde da u svemu profitiraju samo Republika Srpska i Srbi.

Ponavljajući tvrdnje prema kojima su Srbi "zločinima stvorili Republiku Srpsku" i, uglavnom, minimizirajući teške zločine Hrvata i muslimana nad srpskim življem i etničko čišćenje kako Hrvatske, tako i dijelova BiH od Srba, hrvatski portali smatraju da se Hrvati u FBiH nalaze u teškom položaju.

Bošnjaci, nerazumnim pritiskom na Hrvate i brojčanom nadmoći, nastoje da ovladaju FBiH, a Republika Srpska i njen lider Milorad Dodik mirno posmatraju taj hrvatsko-bošnjački sukob, navode portali.

Tako "Indeks" optužuje zvanični Zagreb za nemoć da pomogne Hrvatima u FBiH, uz poruku zapadnom Mostaru i hrvatskoj komponenti u BiH da ne računaju na političare iz Hrvatske, jer će oni, kad god zagusti, žrtvovati njihove interese, a ne svoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana