Хрватски портали: Хегемонистичке тежње Бошњака

Срна
Хрватски портали: Хегемонистичке тежње Бошњака

Загреб - Хрватски портали оптужују бошњачко руководство да мајоризује Хрвате у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и исказује хегемонистичке тежње у БиХ.

Ако су неки политичари у рату погрдно звали тадашње муслимане "Турцима", сада бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић веже своју и бошњачку судбину управо за Турску и поручује турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану да му је Алија Изетбеговић оставио БиХ - "у аманет", што све више удаљава Србе и Хрвате од заједничке државе.


Хрватски портали, пишући о исфрустрираности Хрвата у ФБиХ и Хрватској поводом хашке пресуде којом су Загреб и западни Мостар оптужени за удружени злочиначки подухват, а Хрватска за агресију на БиХ, тврде да у свему профитирају само Република Српска и Срби.

Понављајући тврдње према којима су Срби "злочинима створили Републику Српску" и, углавном, минимизирајући тешке злочине Хрвата и муслимана над српским живљем и етничко чишћење како Хрватске, тако и дијелова БиХ од Срба, хрватски портали сматрају да се Хрвати у ФБиХ налазе у тешком положају.

Бошњаци, неразумним притиском на Хрвате и бројчаном надмоћи, настоје да овладају ФБиХ, а Република Српска и њен лидер Милорад Додик мирно посматрају тај хрватско-бошњачки сукоб, наводе портали.

Тако "Индекс" оптужује званични Загреб за немоћ да помогне Хрватима у ФБиХ, уз поруку западном Мостару и хрватској компоненти у БиХ да не рачунају на политичаре из Хрватске, јер ће они, кад год загусти, жртвовати њихове интересе, а не своје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана