Hrvatski ministar sa ustaškom kapom u listu NDH

Tanjug
Hrvatski ministar sa ustaškom kapom u listu NDH

Zagreb - Nedjeljnik srpske zajednice u Hrvatskoj "Novosti" objavio je fotografije hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima pozira sa ustaškom kapom.

Portal Index.hr. navodi da je riječ o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska" koji se tada prodavao na kioscima.

"Novosti" pišu da je današnji ministar kulture bio saradnik tog časopisa u kojem je pisao tekstove o ujedinjenju "Domovine od Mure, Drave i Drine pa do Jadranskog mora".

"Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvjereni antifašista i istoričar, mislim da će biti sjajan ministar", rekao je premijer Tihomir Orešković o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Kontroverzni istoričar, a sada i ministar kulture Hasanbegović, već se proslavio izjavom da je antifašizam floskula, kao i po svom divljenju liku i djelu nacističkog imama.

Svjetski mediji pišu o "hrvatskoj sramoti - ministru kulture", dok je centar Simon Vizental poslao hrvatskoj vladi oštro pismo u kojem traži hitnu smjenu ministra kulture, šokirani njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima o istoriji Hrvatske za vrijeme Drugog svjetskog rata i holokausta, preneo je index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana