Hrvatski ministar pomogao srpskim državljanima na Braču

Tanjug
Hrvatski ministar pomogao srpskim državljanima na Braču

Zagreb - Tokom jakog nevremena koje je u utorak zahvatilo sjeverni Jadran, u uzburkanom moru kod Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, a u spašavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, prenose hrvatski mediji.

Otac i kćerka iz Beograda spašavali su brod i završili u moru, a pošto nisu mogli da se popnu nazad i umalo završili na oštrim stenama, pomogli su im ministar rada i još jedan mještanin, prenosi Jutarnji list.

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova kćerka Violeta s nevremenom pokušavajući da usidre brod, ali sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima talasa i udarima vjetra pa se u jednom trenutku konopac koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona, piše hrvatski portal 24 sata.

Proševski je skočio s broda da rasplete konopac, a za njim je u strahu skočila i njegova kći.

U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su da spuste merdevine i više nisu mogli da se popnu na brod.

Vidjevši ljude u moru koji su se našli između oštrog stenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju spasti svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani uvale doplivao još jedan mještanin u pomoć.

Boreci se s olujnim vetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspjeli da dovedu do obale, a brod prema šljunkovitoj plaži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana