Хрватска влада зна Тодорићеву адресу у Лондону

Срна
Хрватска влада зна Тодорићеву адресу у Лондону

Загреб - Влада Хрватске зна тачно гдје се у Лондону налази власник "Агрокора" Ивица Тодорић и већ је "на два висока нивоа информисала енглеске власти како и гдје га могу лоцирати", пише недјељник "Национал".

"Постоје два нивоа комуникације, полицијска и обавјештајна. Високи полицијски функционери контактирали су с енглеским колегама. Исто је учинила и обавјештајна служба", наводи се у тексту.


Извори хрватског недјељника рекли су да се до тих информација дошло реконструисањем телефонских бројева којима се служи Ивица Тодорић, као и чланови његове породице.

"Национал" тврди и да је извор близак Анти Тодорићу потврдио да су се крајем прошле седмице нашли Анте и Ивица Тодорић, а открива и његову лондонску адресу - Хал роуд /Hall Road / 48.

Ивица Тодорић се од 2. новембра налази на Европоловом списку најтраженијих бјегунаца, а истог дана када је то објављено, он је путем свог блога потврдио да хрватске власти све вријеме знају његову тачну адресу.

"Моји су адвокати у сталном контакту са властима и надлежним институцијама којима је позната моја адреса, и то још од прије него што је против мене покренута било каква истрага", коментарисао је Ивица Тодорић, додајући како се не скрива, те да му је савјест чиста.

На новинарско питање о томе гдје је Тодорић, премијер Хрватске Андреј Пленковић је прије неколико дана рекао да хрватске институције раде све законом предвиђене активности како би то сазнале.

Тодорић је једини осумњичени у афери "Агрокор" за којег је затражен притвор, а Тужилаштво Хрватске терети га за проневјеру више од милијарду куна /130 милиона евра/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана