Hrvati prodaju jahtu vlasnika TV Pink

Agencije
Hrvati prodaju jahtu vlasnika TV Pink

Zagreb - Jahta "El Bosco V" vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića ponuđena je na aukcijsku prodaju.

Njegovo plovilo je hrvatska carina zaplijenila prije četiri godine, a sada je prodaju po početnoj cijeni koja je za 800.000 evra manja od tržišne.

Luksuzna jahta koju su hrvatske vlasti zaplijenile 2010. godine u Dubrovniku, procijenjena je na 2,4 miliona evra.

Toliko su za nju tražili prošlog decembra na aukciji. Međutim, kako nije bilo zainteresovanih kupaca cijena je sada drastično pala.

Na novoj aukciji zakazanoj za 2. februar početni iznos na licitaciji biće 1,6 miliona evra. Kupac će na to morati da plati i PDV i carinu, ali i kauciju od 10 odsto.

Mitrovićeva jahta zaplijenjena je 2010. godine kada je iz crnogorskog uplovljavala u hrvatsko teritorijalno more, a Mitrović, kao većinski vlasnik kompanije "El Bosco" na koju je jahta registrovana u Gibraltaru, nije bio na jahti na kojoj je, takođe suprotno propisima, bila hrvatska posada.

Prema hrvatskom zakonu, carinici su zbog toga imali pravo i dužnost da jahtu zaplijene.  Mitrović je odbio da plati dva miliona evra carine i takse i na dubrovačkom sudu pokrenuo spor zbog, kako je tvrdio, nezakonitog oduzimanja jahte. Mitrović je jahtu platio 10 miliona evra. Plovilo je dugačko 32 metra, ima šest kabina i dvije palube.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana