Хрвати продају јахту власника ТВ Пинк

Агенције
Хрвати продају јахту власника ТВ Пинк

Загреб - Јахта "El Bosco V" власника ТВ Пинка Жељка Митровића понуђена је на аукцијску продају.

Његово пловило је хрватска царина заплијенила прије четири године, а сада је продају по почетној цијени која је за 800.000 евра мања од тржишне.

Луксузна јахта коју су хрватске власти заплијениле 2010. године у Дубровнику, процијењена је на 2,4 милиона евра.

Толико су за њу тражили прошлог децембра на аукцији. Међутим, како није било заинтересованих купаца цијена је сада драстично пала.

На новој аукцији заказаној за 2. фебруар почетни износ на лицитацији биће 1,6 милиона евра. Купац ће на то морати да плати и ПДВ и царину, али и кауцију од 10 одсто.

Митровићева јахта заплијењена је 2010. године када је из црногорског упловљавала у хрватско територијално море, а Митровић, као већински власник компаније "El Bosco" на коју је јахта регистрована у Гибралтару, није био на јахти на којој је, такође супротно прописима, била хрватска посада.

Према хрватском закону, цариници су због тога имали право и дужност да јахту заплијене.  Митровић је одбио да плати два милиона евра царине и таксе и на дубровачком суду покренуо спор због, како је тврдио, незаконитог одузимања јахте. Митровић је јахту платио 10 милиона евра. Пловило је дугачко 32 метра, има шест кабина и двије палубе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана