Holandija izručila Crnoj Gori narko dilera

Srna
Holandija izručila Crnoj Gori narko dilera

Podgorica - Bjelopoljac Dragan Šćepanović /45/ izručen je danas iz Holandije u Crnu Goru, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

"Šćepanović se potraživao po potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci, izrečene presudom Apelacionog suda zbog krivičnih djela trgovine opojnih droga", navodi se u saopštenju.


On je, kako se navodi u presudi, od sredine 2010. do aprila 2011. godine djelovao kao pripadnik kriminalne organizacije koja se bavila prenošenjem veće količine kokaina iz Južne Amerike u Španiju, radi dalje prodaje u evropskim zemljama.

Taj lanac međunarodnog krijumčarenja kokaina presječen je sprovođenjem međunarodne policijske akcije "Tanker".

Iz Uprave policije podsjećaju da su tu akciju tokom 2011. godine realizovali njeni službenici, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost Crne Gore i američkom Agencijom za borbu protiv trgovine narkoticima - DEA.

Navodi se da je u Crnoj Gori uhapšena jedna osoba, dok je nacionalna policija Španije uhapsila šestoro ljudi i tom prilikom zaplijenila oko 70 kilograma kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana