Холандија изручила Црној Гори нарко дилера

Срна
Холандија изручила Црној Гори нарко дилера

Подгорица - Бјелопољац Драган Шћепановић /45/ изручен је данас из Холандије у Црну Гору, ради издржавања казне затвора у трајању од девет година и шест мјесеци, саопштено је из црногорске Управе полиције.

"Шћепановић се потраживао по потјерници НЦБ Интерпол Подгорица ради издржавања казне затвора у трајању од девет година и шест мјесеци, изречене пресудом Апелационог суда због кривичних дјела трговине опојних дрога", наводи се у саопштењу.


Он је, како се наводи у пресуди, од средине 2010. до априла 2011. године дјеловао као припадник криминалне организације која се бавила преношењем веће количине кокаина из Јужне Америке у Шпанију, ради даље продаје у европским земљама.

Тај ланац међународног кријумчарења кокаина пресјечен је спровођењем међународне полицијске акције "Танкер".

Из Управе полиције подсјећају да су ту акцију током 2011. године реализовали њени службеници, у сарадњи са Агенцијом за националну безбједност Црне Горе и америчком Агенцијом за борбу против трговине наркотицима - ДЕА.

Наводи се да је у Црној Гори ухапшена једна особа, док је национална полиција Шпаније ухапсила шесторо људи и том приликом заплијенила око 70 килограма кокаина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана