Фирма нуди услугу плаћања властитог погреба

Срна
Фирма нуди услугу плаћања властитог погреба

Љубљана - У Словенији је основано предузеће "Мој погребни план" које заинтересованима нуди да још за живота плате свој погреб, у готовини или у ратама, и тако ослободе породицу будућих брига у најтежим тренуцима.

Ово је први сервис такве врсте у Словенији, а фирму води Аленка Жнидаршич Крањц, познатија као директор првог словенског приватног пензионог фонда.


Предузеће је регистровано и добило је порески број, те огласима тражи прве клијенте, преносе словеначки медији.

У огласним порукама и на својој интернет страници, нови погребни сервис упозорава да су погребни трошкови све већи, док они гарантују да ће уплаћена средства особа паметно улагати у инвестиционе фондове и тако их увећавати до дана смрти.

Они који с новим погребним сервисом склопе уговор могу планирати и платити властити погреб по загарантованим тренутним цијенама на тржишту и уз погребну церемонију коју унапријед зажеле и запишу.

За почетак, нуде три пакета погребних услуга - вишег, средњег и нижег разреда.

"За реализацију и плаћање погреба бринемо ми и у том је тренутку довољан телефонски позив родбине и породице. Избор услуге, а тиме и цијене је рационалан, јер се не одвија под притиском тешког тренутка", наводе у предузећу "Мој погребни план".

Крајнцева, која се бави и пословима осигурања, те домовима за старије, своју је иницијативу покренула на основи искуства из других развијених земаља, гдје се, како тврди, за праксу ангажовања планера за властити погреб већ одлучује сваки двадесети човјек старији од 65 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана