Dvije žrtve mafije u Bečićima

Agencije
Dvije žrtve mafije u Bečićima

Bečići - Doktor Dragan Neno Zečević i Đorđe Boreta ubijeni su juče, a jedna osoba je ranjena u pucnjavi koja se dogodila ispred lokala "Trofej" u Bečićima.

Ubijeni Đorđe Boreta je brat od strica Saše Borete, jednog od osuđenih za ubistvo pomoćnika načelnika Uprave za opšti kriminal MUP-a Crne Gore Slavoljuba Šćekića.

Kako prenose podgorički mediji, dvije maskirane osobe na motoru prošle su pored kafića, a zatim je jedna od njih zapucala iz "kalašnjikova".

U napadu je ranjen i Ivo Stanišić, dok očevidac tvrdi da je napadač pucao nasumično i da su se ljudi bacali na pod kako bi izbjegli metke.

Inače, Vrhovni sud Crne Gore, poslije više od deset godina od surove likvidacije policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića 30. avgusta 2005. godine ispred kuće u Podgorici, potvrdio je prošle godine presudu Višeg suda u Podgorici i Apelacionog suda kojom su Saša Boreta iz Budve, Ljubo Bigović iz Bara, Milan Čila Šćekić iz Berana i Ljubo Vujadinović pravosnažno osuđeni na po 30 godina zatvora.

U istrazi je utvrđeno da su optuženi Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić ubili policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića u noći 30. avgusta 2005. u podgoričkom naselju Tološi, podstreknuti od optuženih Saše Borete i Ljube Bigovića, koji su im za izvršenu likvidaciju obećali visoku novčanu nagradu.

Ubistvo Šćekića su tražili, prije svega, kako bi bila prekinuta policijska istraga kojom je on rukovodio i da bi kao akteri podmetanja eksploziva na gradilištu hotela "Splendid" ostali neotkriveni.

Čelnik Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je nakon pucnjave i ubistava u Bečićima da država gubi rat sa mafijom.

- Mafija je dio sistema vlasti i Vlada sa DPS-om može samo da posmatra kako se Crna Gora pretvara u Kolumbiju na Jadranu - rekao je Medojević dodajući da teroristički napad usred bijela dana u kafiću prepunom nedužnih građana, djece, pokazuje da je mafija moćnija od države razorene korupcijom i kriminalom i da ova vlada ne može da obezbijedi mir i bezbjednost građana.

Obračun kriminalnih klanova u Crnoj Gori za nepuna tri mjeseca odnio je čak 13 života.

Pretres u Kotoru

U kotorskom naselju Sveti Stasije policija je pretresla kuće i automobile koji su u vlasništvu braće Jovana i Igora Vukotića. Inspektori su od istražnog sudije dobili nalog za pretres imovine Vukotića. Tokom pretresa policija je u jednom od automobila pronašla pištolj koji navodno pripada prijatelju braće Vukotić. Isti izvor tvrdi da su tri osobe, koje su zatečene u objektima Vukotića, privedene na informativni razgovor.

Njih dvojicu i Kotoranina Igora Dedovića policija je označila kao vođe škaljarskog klana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana