Двије жртве мафије у Бечићима

Агенције
Двије жртве мафије у Бечићима

Бечићи - Доктор Драган Нено Зечевић и Ђорђе Борета убијени су јуче, а једна особа је рањена у пуцњави која се догодила испред локала "Трофеј" у Бечићима.

Убијени Ђорђе Борета је брат од стрица Саше Борете, једног од осуђених за убиство помоћника начелника Управе за општи криминал МУП-а Црне Горе Славољуба Шћекића.

Како преносе подгорички медији, двије маскиране особе на мотору прошле су поред кафића, а затим је једна од њих запуцала из "калашњикова".

У нападу је рањен и Иво Станишић, док очевидац тврди да је нападач пуцао насумично и да су се људи бацали на под како би избјегли метке.

Иначе, Врховни суд Црне Горе, послије више од десет година од сурове ликвидације полицијског функционера Славољуба Шћекића 30. августа 2005. године испред куће у Подгорици, потврдио је прошле године пресуду Вишег суда у Подгорици и Апелационог суда којом су Саша Борета из Будве, Љубо Биговић из Бара, Милан Чила Шћекић из Берана и Љубо Вујадиновић правоснажно осуђени на по 30 година затвора.

У истрази је утврђено да су оптужени Љубо Вујадиновић и Милан Шћекић убили полицијског инспектора Славољуба Шћекића у ноћи 30. августа 2005. у подгоричком насељу Толоши, подстрекнути од оптужених Саше Борете и Љубе Биговића, који су им за извршену ликвидацију обећали високу новчану награду.

Убиство Шћекића су тражили, прије свега, како би била прекинута полицијска истрага којом је он руководио и да би као актери подметања експлозива на градилишту хотела "Сплендид" остали неоткривени.

Челник Демократског фронта Небојша Медојевић изјавио је након пуцњаве и убистава у Бечићима да држава губи рат са мафијом.

- Мафија је дио система власти и Влада са ДПС-ом може само да посматра како се Црна Гора претвара у Колумбију на Јадрану - рекао је Медојевић додајући да терористички напад усред бијела дана у кафићу препуном недужних грађана, дјеце, показује да је мафија моћнија од државе разорене корупцијом и криминалом и да ова влада не може да обезбиједи мир и безбједност грађана.

Обрачун криминалних кланова у Црној Гори за непуна три мјесеца однио је чак 13 живота.

Претрес у Котору

У которском насељу Свети Стасије полиција је претресла куће и аутомобиле који су у власништву браће Јована и Игора Вукотића. Инспектори су од истражног судије добили налог за претрес имовине Вукотића. Током претреса полиција је у једном од аутомобила пронашла пиштољ који наводно припада пријатељу браће Вукотић. Исти извор тврди да су три особе, које су затечене у објектима Вукотића, приведене на информативни разговор.

Њих двојицу и Которанина Игора Дедовића полиција је означила као вође шкаљарског клана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана