Држављани БиХ “дивљали” по Хрватској, један возио чак 245 км/ч

index.hr
Држављани БиХ “дивљали” по Хрватској, један возио чак 245 км/ч

На хрватском аутопуту А3 Брегана - Загреб - Липовац у протекла два дана ухваћено је више возача који су дебело прекорачили највеће дозвољене брзине.

Тако су у уторак навече заустављена тројица босанскохерцеговачких држављана, од којих је 54-годишњак управљао Мерцедесом аустријских регистрација брзином од 208 км/х, затим 19-годишњак Мерцедесом словеначких регистрација, којем је утврђена брзина од 245 км/ч, те 24-годишњак који је брзином од 206 км/ч управљао BMW-ом њемачких регистрација, саопштила је Полицијска управа сисачко-мославачка.

Исте вечери, у смјеру Славонског Брода заустављена су двојица хрватских држављана, и то у аутомобилу Масерати аустријских регистрација, којим је брзином од 237 км/ч управљао 44-годишњак, док је брзином од 208 км/ч BMW-ом њемачких регистрација управљао 21-годишњак.

Јуче, 1. маја, у поподневним сатима је заустављен 41-годишњи држављанин Словеније, који је према Загребу аутомобилом VW управљао брзином од 206 км/ч, док је у вечерњим сатима у смјеру Славонског Брода заустављен BMW њемачких регистрација, којим је брзином од 208 км/х управљао 41-годишњи турски држављанин. У смјеру Загреба је на дијелу аутопута због радова брзина ограничена на 100 км/ч.

Поред свих возача које су ухватили у вожњи брзином већом од 200 км/х, полиција је јуче око 22 сата још зауставила путнички аутомобил Мерцедес швајцарских регистрација, којим је брзином од 177 км/ч управљао 38-годишњи држављанин Швајцарске.

Свима су издати обавезни прекршајни налози и изречене новчане казне од 3.000 куна (око 800 марака) те заштитна мјера забране кориштења иностране возачке дозволе Б категорије на подручју Хрватске у трајању од мјесец дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана