Драган Бјелогрлић спасао живот дјетету на улици

Драган Бјелогрлић спасао живот дјетету на улици 25.12.2017 22:16 | blic.rs

"Хвала свима који су се затекли да помогну мом детету, надасве Драгану, који је нашег Лава одмах одвезао у Тиршову, иначе би искрварио и изгубили смо га!"

Тим ријечима се у изјави за "Блиц" захвајује Весна Томић, мајка Лава (11) коме је стакло са улазних врата пресјекло артерију на руци, а у помоћ му је притекао славни глумац и редитељ Драган Бјелогрлић.


Наиме, Лав и његов брат близанац Вања у петак око 13.20 часова кренули су у школу из дома у Улици Светозара Марковића.

"Лав је остао да закључа улазна врата, а ја сам мало одмакао. Дозивао ме је. Рука му је била сва крвава", прича Вања за лист.

Разбијени и црвени комади стакла спали су са старих улазних врата која дијеле дворишну зграду од главне и Лаву су пробили руку. Вања му је одмах притиснуо руку изнад ране и повео га у оближњи кафић да потражи помоћ. Тамо су били Бјелогрлић, глумац Гордан Кичић и бивша учитељица двојице дјечака Јелена Николић.

"Драган је рекао: ’Мени не пада на памет да чекам Хитну помоћ, ми дете губимо’. У аутомобил су ушли Лав, лекарка, нека жена и он", рекла је Јелена Николић, са којом је тада остао Кичић и покушавао да утеши Вању.

"Њихова хуманост је спасла моје дете. Ти људи који су се нашли баш у то време и баш на том месту... Лавова учитељица, непозната лекарка и надасве Драган Бјелогрлић, који је моје дете одвезао у Тиршову. Да је чекао, ми бисмо Лава изгубили", додаје Весна.

Лава ће до празника пустити кући, како би Нову годину дочекао са најмилијима. Бјелогрлић је скромно прокоментарисао овај догађај за "Блиц":

"Рећи ћу само да се то догодило. Сматрам да би свако нормалан поступио на исти начин."© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица