Драган Бјелогрлић спасао живот дјетету на улици

blic.rs
Драган Бјелогрлић спасао живот дјетету на улици

"Хвала свима који су се затекли да помогну мом детету, надасве Драгану, који је нашег Лава одмах одвезао у Тиршову, иначе би искрварио и изгубили смо га!"

Тим ријечима се у изјави за "Блиц" захвајује Весна Томић, мајка Лава (11) коме је стакло са улазних врата пресјекло артерију на руци, а у помоћ му је притекао славни глумац и редитељ Драган Бјелогрлић.


Наиме, Лав и његов брат близанац Вања у петак око 13.20 часова кренули су у школу из дома у Улици Светозара Марковића.

"Лав је остао да закључа улазна врата, а ја сам мало одмакао. Дозивао ме је. Рука му је била сва крвава", прича Вања за лист.

Разбијени и црвени комади стакла спали су са старих улазних врата која дијеле дворишну зграду од главне и Лаву су пробили руку. Вања му је одмах притиснуо руку изнад ране и повео га у оближњи кафић да потражи помоћ. Тамо су били Бјелогрлић, глумац Гордан Кичић и бивша учитељица двојице дјечака Јелена Николић.

"Драган је рекао: ’Мени не пада на памет да чекам Хитну помоћ, ми дете губимо’. У аутомобил су ушли Лав, лекарка, нека жена и он", рекла је Јелена Николић, са којом је тада остао Кичић и покушавао да утеши Вању.

"Њихова хуманост је спасла моје дете. Ти људи који су се нашли баш у то време и баш на том месту... Лавова учитељица, непозната лекарка и надасве Драган Бјелогрлић, који је моје дете одвезао у Тиршову. Да је чекао, ми бисмо Лава изгубили", додаје Весна.

Лава ће до празника пустити кући, како би Нову годину дочекао са најмилијима. Бјелогрлић је скромно прокоментарисао овај догађај за "Блиц":

"Рећи ћу само да се то догодило. Сматрам да би свако нормалан поступио на исти начин."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана