Đukanović predao kandidaturu

Srna
Đukanović predao kandidaturu

Podgorica - Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista /DPS/ Milo Đukanović predao je danas Državnoj izbornoj komisiji kandidaturu.

Đukanović je poručio da je sa više od 60.000 potpisa građana, skupljenih u rekordno kratkom roku, potvrđena moć infrastrukture DPS-a i zahvalio svima koji su podržali njegovu kandidaturu.


Lider DPS-a je ponovio da očekuje pobjedu u prvom krugu izbora koji su, kako je naglasio, ponovljeni plebiscit o strateškom pravcu razvoja Crne Gore.

"Danas je Crna Gora pred novim iskušenjima. Politika koju ja personifikujem ima kapacitet poštovanja prema istorijskim vrijednostima i da napravi nova ostvarenja i pravilno odabere strateški put zemlje. I u narednom periodu želimo da obezbijedimo evropski kvalitet života svih naših građana", rekao je Đukanović nakon predaje kandidature.

On je podsjetio na rezultate vlasti pod njegovim vođstvom i dodao da očekuje da će Crna Gora dinamizirati reforme koje će voditi ka većem standardu svih građana.

"Sve to će nas odvesti ka članstvu u EU. Kampanju ćemo okončati u kratkom roku i Crnoj Gori donijeti još jednu pobjedu u prvom krugu", poručio je Đukanović.

Đukanović svoju kampanju počinje u srijedu, 28. marta, iz rodnog Nikšića.

Potpise za predsjedničku kandidaturu do sada su predali Hazbija Kalač, Vasilije Miličković, Marko Milačić, Draginja Vuksanović i Dobrilo Dedeić. Kandidat najvećeg dijela opozicije Mladen Bojanić najavio je da će to uraditi sutra u 12.00 časova. Liste se mogu predati do 26. marta.

Predsjednički izbori biće održani 15. aprila, a pratiće ih posmatračka misija OEBS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana