Đukanović novi predsjednik Crne Gore

Tanjug
Đukanović novi predsjednik Crne Gore

Podgorica - Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

On je naveo da je izborni rezultat potvrda riješenosti Crne Gore da nastavi putem evropskog kvaliteta života i članstva u EU.

On je u pobjedničkom govoru saopštio da neće izneveriti očekivanja građana Crne Gore.

"Ovo je prilika da zahvalim građana koji su dali podršku mojoj kandidaturi. Prilika je da kažem da cijenim entuzijazam i lokalnost građana koji podržavaju ovu politiku sve vrijeme", istakao je Đukanović.

Đukanović se zahvalio i koalicionim partnerima koji su, kako je rekao, pokazali privrženost DPS-u, šaljući time poruku da su nepobijediva koalicija.

Umjesto poruke protivkandidatima, Đukanović se obratio opozicionim liderima.

"Ovaj rezultat je toliko ubijedljiv i nadmoćan da je ovo prilika da preispitate ono što su vaša istrajna politička stanovišta, da se ne može ništa dobro napraviti negiranjem ostvarenja do kojih je Crna Gora došla", rekao je Đukanović, javlja RTCG.

"Ovo je prava prilika da se preispitate i shvatite da se ne može ništa dobro napraviti prkoseći demokratiji Crne Gore i negiranjem slobodne i demokratske volje građane", dodao je.

Poručio je i da je "ruka ispružena".

"Želimo da objedinimo crnogorske potencijale da zajedno radimo na svim izazovima sa kojima se CG suočava i sa kojima će se suočavati na svom demokratskom razvoju”, dodao je on.

Ponovio je da će njegova ideja vodilja na dužnosti predsjednika biti da nastavi predanu saradnju sa svim drzavnim organima, društvenom zajednicom da u tom sadejstvu doprinese željama, htenjima I snovima svakog crnogorskog građanaina.

Ukazao je da su pred Crnom Gorom još mnogi izazovi.

Pred nama su mnoga iskušenja ekonomski razvoj, puna zaposlenost, rast standard, savladavanje podela. Imam čvrstu namjeru i dobru volju da se te podijele prevaziđu. Siguran sam da ćemo sa više snage savladavati problem koji stoje pred nama”, rekao je on.

Ocijenio je i da je ova pobjeda odlična odskočna daska za predstojeće lokalne izbore u mnogim gradovima i opštinama u Crnoj Gori.

Prema preliminarnim podacima CEMI-ja, na 100 odsto obrađenih podataka, kandidat DPS-a Milo Đukanović ima 53,8 odsto podrške građana, a kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić 33,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana