Diler droge ubijen u crnoj seriji likvidacija u Crnoj Gori

Agencije
Diler droge ubijen u crnoj seriji likvidacija u Crnoj Gori

Berane - Osuđivani diler droge iz Berana Danijel Mandić Manda (36) ubijen je u noći između srijede i četvrtka u tom gradu.

Policija traga za napadačem koji je Mandića upucao u glavu, dok je u blizini bioskopa stajao na ulici i pričao s prijateljima. Mandić je odmah prebačen u Urgentni centar Opšte bolnice u Beranama, ali je podlegao povredama. Policija je privela na saslušanje veći broj osoba.

Prema nezvaničnim informacijama, na par kilometara od mjesta ubistva pronađen je zapaljen automobil nepoznate marke i policija sumnja da je taj automobil povezan sa ubistvom.

Policija je saopštila da preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju lica koje je lišilo života Mandića.

- Za sada nepoznato lice, na čijoj se identifikaciji radi, u ulici Miloša Mališića u Beranama, upotrebom vatrenog oružja lišilo je života D. M. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a tokom kojeg su prikupljeni tragovi sa lica mjesta. Policija nastavlja sa prikupljanjem dokaza koji mogu ukazati na povezanost sa izvršenjem ovog krivičnog djela - saopšteno je iz Uprave policije.

Mandić je prije pet godina uhapšen u akciji "Medved" zbog prodaje narkotika i tada je osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora, navode podgorički mediji.

U Beranama je dugo bio vlasnik lokala "Siti", koji više ne radi.

Ubistvo Mandića posljednja je u nizu likvidacija koje godinama potresaju crnogorske gradove, a većina slučajeva ostala je nerasvijetljena.

U kriminalnim obračunima ubijene su 83 osobe u posljednjih pet godina na području Srbije i Crne Gore, a prethodna 2016. godina je prema statistici bila jedna od najkrvavijih u posljednjoj deceniji u Crnoj Gori. Zvanično su izvršena čak 23 ubistva. Ove godine je cifra nešto manja, ali broj likvidacija koje se pripisuju sukobu dva najjača klana u državi, "kavačkog" i "škaljarskog", i dalje je zabrinjavajući.

Filmska potjera

Podgorička policija je u filmskoj akciji uhapsila supružnike Marka i Natašu Šaković zbog nedozvoljenog držanja oružja. Policijska patrola je prvo pokušala da zaustavi BMW koji nije stao, već ubrzao. Za njim je odmah počela potjera, a Šaković je uspio da umakne dvjema patrolama.

Uspio je da dođe u dvorište svoje kuće i spusti kapiju, nakon čega je izašao iz auta i sa torbicom počeo da bježi. Policajci su ga sustigli, ali torbicu kod njega nisu pronašli. Uslijedila je pretraga, prilikom koje su u jednom grmu zatekli Natašu Šaković, Markovu suprugu. Nedaleko od žbuna pronađena je i torbica u kojoj su se nalazila tri pištolja. Marko Šaković i njegov brat Minja Šaković odležali su zatvorske kazne zbog ubistva Miroja Baošića 2005. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana