Дилер дроге убијен у црној серији ликвидација у Црној Гори

Агенције
Дилер дроге убијен у црној серији ликвидација у Црној Гори

Беране - Осуђивани дилер дроге из Берана Данијел Мандић Манда (36) убијен је у ноћи између сриједе и четвртка у том граду.

Полиција трага за нападачем који је Мандића упуцао у главу, док је у близини биоскопа стајао на улици и причао с пријатељима. Мандић је одмах пребачен у Ургентни центар Опште болнице у Беранама, али је подлегао повредама. Полиција је привела на саслушање већи број особа.

Према незваничним информацијама, на пар километара од мјеста убиства пронађен је запаљен аутомобил непознате марке и полиција сумња да је тај аутомобил повезан са убиством.

Полиција је саопштила да предузимају интензивне активности на идентификовању лица које је лишило живота Мандића.

- За сада непознато лице, на чијој се идентификацији ради, у улици Милоша Малишића у Беранама, употребом ватреног оружја лишило је живота Д. М. На лицу мјеста је извршен увиђај, којим је руководио државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, а током којег су прикупљени трагови са лица мјеста. Полиција наставља са прикупљањем доказа који могу указати на повезаност са извршењем овог кривичног дјела - саопштено је из Управе полиције.

Мандић је прије пет година ухапшен у акцији "Медвед" због продаје наркотика и тада је осуђен на двије године и пет мјесеци затвора, наводе подгорички медији.

У Беранама је дуго био власник локала "Сити", који више не ради.

Убиство Мандића посљедња је у низу ликвидација које годинама потресају црногорске градове, а већина случајева остала је нерасвијетљена.

У криминалним обрачунима убијене су 83 особе у посљедњих пет година на подручју Србије и Црне Горе, а претходна 2016. година је према статистици била једна од најкрвавијих у посљедњој деценији у Црној Гори. Званично су извршена чак 23 убиства. Ове године је цифра нешто мања, али број ликвидација које се приписују сукобу два најјача клана у држави, "кавачког" и "шкаљарског", и даље је забрињавајући.

Филмска потјера

Подгоричка полиција је у филмској акцији ухапсила супружнике Марка и Наташу Шаковић због недозвољеног држања оружја. Полицијска патрола је прво покушала да заустави BMW који није стао, већ убрзао. За њим је одмах почела потјера, а Шаковић је успио да умакне двјема патролама.

Успио је да дође у двориште своје куће и спусти капију, након чега је изашао из аута и са торбицом почео да бјежи. Полицајци су га сустигли, али торбицу код њега нису пронашли. Услиједила је претрага, приликом које су у једном грму затекли Наташу Шаковић, Маркову супругу. Недалеко од жбуна пронађена је и торбица у којој су се налазила три пиштоља. Марко Шаковић и његов брат Миња Шаковић одлежали су затворске казне због убиства Мироја Баошића 2005. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана