Desničari Kitarovićevoj zbog Vučića: Baj, baj Kolinda

Desničari Kitarovićevoj zbog Vučića: Baj, baj Kolinda 15.02.2018 23:24 | Agencija

Zagreb - Ekstremna desnica u Hrvatskoj odrekla se predsjednice Kolinde Grabar Kitarović naslovom "Baj, baj, Kolinda” u "Hrvatskom tjedniku”, piše zagrebački "Indeks”.

"Indeks” ističe da je "Hrvatski tjednik” glasilo koje okuplja desničare, a koje se redovno reklamira u, kako navode, "političkoj treš emisiji ‘Bujica’ koji vodi neonacista Velimir Bujanec”.

Kako navode, "Tjednik” se obraća upravo glasačima koji su Kitarovićevu u drugom krugu predsjedničkih izbora doveli na funkciju.

Zato je, kako piše "Indeks”, bitno zbog čega se "Tjednik” odrekao Kitarovićeve.

"Ne možete se vi toliko odreći hrvatskog naroda koliko se hrvatski narod može odreći vas”, navodi se u tekstu "Zagrebačkog tjednika” koji je potpisao glavni urednik i direktor Ivica Marijačić.

"Indeks” navodi da u "oproštajnom tekstu” ima svega - od prozivanja hrvatske predsjednice da je "nezrela i iskompleksirana provincijalka", preko toga da je licemjerno nazivati marginalcima one pred kojima je puzala ne bi li postala predsjednica, do toga da je nastavila "lozu izdaje" hrvatskih predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića.

Tu se navodi da je "naravno”, razlog za oproštaj "Tjednika” od Kitarovićeve posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu.

"Tjednik” ističe da je Kitarovićeva "uvredila one koji su protestovali protiv dolaska čovjeka koji ne želi da se izvini za ono što ste događalo tokom Domovinskog rata”.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica