Црна Гора се први пут огласила поводом присуствовања прослави “Олује”

Срна
Црна Гора се први пут огласила поводом присуствовања прослави “Олује”

Подгорица - Војни изасланик Црне Горе у Хрватској пуковник Иван Машуловић учествовао је на обиљежавању хрватског Дана побједе у Книну, у оквиру редовних активности и на позив домаћина, у складу са уобичајеним дипломатским протоколом, саопштило је данас Министарство одбране Црне Горе.

Како су казали из тог владиног ресора, Машуловић није био у Книну да прославља “било чије побједе или поразе, нити страдања било ког народа, како се то злонамјерно жели инсинуирати”, преноси РТЦГ.

“Та реторика и смјештање овог безазленог цивилизацијског чина у контекст сулудог рата деведесетих не приличи двадесетим годинама овог вијека, новом времену у којем су и Црна Гора и Србија земље кандидати у преговарачком процесу са ЕУ”, наводи се у саопштењу.

Из Министарства одбране поручују да је Црна Гора свој однос према страдалима показала кад им је то било најпотребније, преноси Тањуг.

“Данас је окренута сигурној европској будућности и одлучно иде у корак са развијеним демократским земљама, ослобођена баласта прошлости. Без обзира на било чија очекивања, Црна Гора не жели никад више да бије туђе битке, већ је окренута свом развоју и напретку и изградњи добросусједских односа са свим земљама у окружењу, што је најбољи пут за јачање регионалне стабилности”, наводи се у саопштењу.

Такав однос, како је саопштено, Црна Гора има и према блиској, пријатељској Србији, као и према блиској и пријатељској Хрватској, уз то и савезничкој земљи у НАТО-у, преноси РТЦГ.

Из Министарства се наводи да је то позиција Црне Горе у односу на тај догађај, а да су “све друго најобичније инсинуације, које углавном долазе од оних који су и тада, као и данас покушавали да ламентирају над судбином погинулих и прогнаних и да политички профитирају на њиховој несрећи”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана