Црна Гора објавила рат мафији

Агенција
Црна Гора објавила рат мафији

Подгорица - Безбједносна ситуација у Црној Гори је нарушена усљед учесталих сукоба организованих криминалних група, због чега ће бити формирани специјализовани тимови које ће чинити представници Тужилаштва, Управе полиције и других органа, са задатком ефикасније борбе против организованог криминала.

То је договорено на сједници Савјета за националну безбједност Црне Горе.

- Договорене су сталне и координисане активности које ће обезбиједити снажан и свеобухватан одговор државе организованом криминалу - саопштено је из Владе Црне Горе послије сједнице Савјета која је сазвана након што су се за само три дана у Подгорици десила три убиства.

Подгоричани Радивоје Јовановић (42) и Милош Шаковић (31) убијени су у суботу на Тргу независности у центру Подгорице када је на њих пуцао маскирани, за сада непознат, мушкарац.

Дражен Чађеновић (31) погинуо је у четвртак у подземној гаражи хотела "Премијер" на Римском тргу у Подгорици када је у блиндираном аутомобилу који је возио експлодирала бомба.

Директор Управе полиције Црне Горе Славко Стојановић и начелник Центра безбједности Подгорица Јовица Речевић поднијели су оставке због погоршане безбједносне ситуације у Подгорици.

Експерт за безбједност Зоран Миљанић казао је да га је Подгорица посљедњих дана подсјетила на Палермо с краја осамдесетих година прошлог вијека.

- Убице нису презале ни од тога да поред намјераване мете ликвидирају и недужне грађане - навео је Миљанић.

Он је додао да је пуком срећом избјегнута још већа трагедија када је експлодирао аутомобил Дражена Чађеновића.

Миљанић је казао да су у Црној Гори до прије неколико година били активни кланови јаки и на нивоу Европе.

- То су били Шарићев, Калићев и клан Кељмендија. "Кавачки" и "шкаљарски" клан су њихови насљедници, али су још бруталнији у обрачунима. Полиција, мислим, да ни не зна колико ти кланови имају чланова - додао је он.

Бомбом на кућу новинара

Испред куће новинара Телевизије Вијести Сеада Садиковића у Бијелом Пољу у недјељу нешто прије поноћи бачена је бомба, од чије детонације је оштећен један аутомобил.

Садиковић је рекао да возило није његово, али да је од недјеље поподне било паркирано на мјесту гдје свакодневно паркира аутомобил. Садиковић је рекао да је у питању рентакар возило београдских регистарских ознака којим се Бјелопољац с пребивалиштем у Аустрији довезао од Београда до Бијелог Поља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана