Црна Гора: Држављанин БиХ шверцовао цигарете, а Никшићанин вињак

Срна
Црна Гора: Држављанин БиХ шверцовао цигарете, а Никшићанин вињак

Подгорица - Службеници Управе полиције Црне Горе одузели су од једног мушкараца 99 пакета алкохолног пића, а од другог 55 штека цигарета и поднијели кривичне пријаве због основане сумње да су починили кривично дјело недозвољена трговина, а укупна вриједност робе је око 5.500 евра.

Црногорски полицајци су државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Никшићу уз кривичну пријаву привели мушкарца чији су иницијали Р.П. /49/ из Стоца, држављанина БиХ, код којег је претресом возила испод хаубе пронађено 55 штека, односно 550 паклица више врста цигарета, које су биле без акцизних маркица, вриједности од око 500 евра.


сумња се да је Р.П. цигарете, за које није имао доказ о поријеклу, набавио у сврху даље продаје на сивом тржишту, саопштено је из црногорске Управе полиције.

Р.П. је са цигаретама и возилом потом предат службеницима Одсјека за сузбијање привредног криминалитета који су га процесуирали надлежном тужиоцу.

Службеници полиције су на магистралном путу Жабљак-Шавник зауставили теретно возило "фиат", никшићких регистарских ознака, којим је управљао С.П. /36/ из Никшића.

Претресом возила пронађено је 99 пакета са 594 флаше вињака "рубин", вриједности од око 5.000 евра. Сумња се да је ово алкохолно пиће, за које С.П. није посједовао документацију о поријеклу, било намијењено даљој продаји на сивом тржишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана