Члановима шкаљарског и кавачког клана забрањен улазак у Србију

Срна
Члановима шкаљарског и кавачког клана забрањен улазак у Србију

Подгорица - Министарство унутрашњих послова Србије забранило је вођама "шкаљарског" и "кавачког" клана, Јовици Вукотићу и Слободану Кашћелану, улазак на територију Србије, пише црногорски дневни лист "Слобода".

Улазак је забрањен и Вуку Вулевићу из Берана који је осумњичен за убиство власника и уредника "Дана" Душка Јовановића, као и Ивану Делићу, осумњиченом за убиство министра одбране Савезне Републике Југославије Павла Булатовића.


Најновијом одлуком безбједносних служби Србије, са границе ће, уколико крену да уђу у Србију, бити враћени сви припадници наведених криминалних групација.

МУП Србије је одлучио, након најновијих догађања у Црној Гори и ескалације сукоба међу клановима, да спроведе потребне акције како би криминалцима из Црне Горе био забрањен улазак у ту земљу, пише лист.

На списку лица којима неће бити омогућен улазак у Србију су Слободан Кашћелан, Радоје Звицер, Владан Вучковић, Јован Вукотић, Игор Божовић, Драган Кнежевић, Предраг Кнежевић, Милан Вујотић, Дамир Мељовић и Игор Дедовић.

Сви су припадници "шкаљарског" и "кавачког" клана, који већ неколико година воде рат у вези са нестанком више од 300 килограма кокаина.

МУП Србије као непожељне је означио и Јова Ђуровића, брата покојног Луке Ђуровића, као и Алана Кожара, који се доводио у везу са убиством полицијског инспектора Славољуба Шћекића.

На списку полиције у Србији нашло се и име Ивана Делића, који је довођен у везу са убиством Павла Булатовића 2000. године у Београду, пише лист.

Забрана је стављена и за Жељка Бојанића, некадашњег првог сарадника Драгана Дудића Фрица, који се налази у бјекству, а којег у Словенији потражују због шверца наркотика.

"Забранићемо улазак у нашу земљу једном броју лица за које сматрамо да могу да угрозе безбједност. Наставићемо са снажним репресивним акцијама којима ћемо послати јасну поруку да таква лица нису добродошла на територију Србије", рекао је раније министар унутрашњих послова Србије Ненад Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана