Ћири Блажевићу пријете због учешћа у споту СДСС-а

Срна
Ћири Блажевићу пријете због учешћа у споту СДСС-а

Загреб - Дио хрватских медија обрушио се на Мирослава Ћиру Блажевића, некадашњег тренера Фудбалског клуба “Динамо” и хрватске репрезентације, због информације да је учествовао у предизборном споту Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорада Пуповца.

Претходно је Блажевић потврдио да ће снимити спот и да је ријеч о сцени са трактором, пренијели су “Јутарњи лист” и “Т портал”.

Блажевић је навео да “воли све људе и не дијели их по националности”, те да су га “Срби звали и кад то нису чинили његови /Хрвати/”.

СДСС је пред изборе за Европски парламент израдио низ плаката на ћирилици и латиници, искористивши прилику да скрене пажњу да положај Срба у Хрватској и укаже на чињеницу да су и Срби грађани те земље.

Предизборни материјал СДСС-а је изазвао бијес хрватске националистичке деснице, која је плакате дочекала бројним увредама, док су непозната лица систематски дописивала увредљиве поруке, укључујући и позиве на клање српске дјеце.

Након информације да ће се појавити у једном од спотова, Блажевић је на десничарским порталима засут порукама да пропагира странку /СДСС/ која “мрзи све што дише хрватски”.

Блажевићу поручују да се “заједно са Милорадом Пуповцем упути, не у Брисел, већ у Бањалуку или Београд”.

Степен мржње коју десничари испољавају према предизборним материјалима СДСС-а није запамћен у новијој хрватској историји, наводе либерални портали у Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана