Букти рат унутар кавачког клана

Агенције
Букти рат унутар кавачког клана

Подгорица - Снимак који је објављен на "Јутјубу" са детаљним информацијама о "кавачком клану", наводном вођи клана и његовим члановима, жестоко је узбуркао јавност у Црног Гори и полиција провјерава вјеродостојност снимка и ко га је поставио на овај канал.

Јавност страхује да би рат два супротстављена клана могао још више да се разбукти након што су објелодањени сви детаљи о "кавчанима".

- Полиција провјерава да ли је снимак вјеродостојан. Провјеравамо како су ти снимци доспјели у јавност - речено је незванично из полиције.

Експерт и професор безбједности Дарко Трифуновић каже да се плаши да снимак може довести до још убистава. Јасно је из чије кухиње је стигао овај кратки филм, за чију режију је искоришћено име Радоја Звицера, вође "кавчана", једног од два супротстављена мафијашка клана, који ратују скоро три године.

- Све указује на то да су припадници супротног клана, шкаљарског, подметнули снимак да би се сукоб интензивирао. Очигледно је да супарнички клан има инсајдере, да су неки људи из "кавачког клана" проговорили и пристали на сарадњу. Тренутно постоји вакуум на том тржишту наркотика због сукоба два клана и тако се прави рупа у нарко-тржишту Балкана и отвара се пут за неког трећег - појашњава Трифуновић.

Из свега јасно произлази да је особа која је направила и поставила снимак Звицеров непријатељ, а извјесно је да је снимак дистрибуиран с јасном намјером да додатно завади односе унутар "кавачког клана" и појача већ усађену мржњу према супарничком клану "шкаљарцима".

- Све указује на то да је снимак поставио неко из групе "кавачког клана", те да су сада уздрмани изнутра и немају поверења једни у друге. Ово може довести до убистава, јер ће "кавчани" трагати међу својим редовима како би сазнали ко је инсајдер. Нове чланове немају, а један по један им нестаје у сукобима - оцијенио је Трифуновић.

Кључни мотив остаје непознат, осим жеље да се потпуно раскринка мафија из Кавача. Истражитељи морају пронаћи особу која је отворила налог који је неопходан за "Јутјуб", како би дошли до ИП адресе са које је снимак постављен. Онда ће се знати шта се и ко крије иза свега.

Оптужбе на рачун полиције

Аутор је снимком тешко погодио и црногорске безбједносне институције и полицију, и практично их оптужио за подршку мафијашком клану, односно за нечињење у хватању челних људи ове криминалне групе.

- Ово може довести до потпуног растројства у самој групи, да сада свако у свакога сумња. Сваки клан има везе са одређеним људима у оквиру државе. Држава да стоји иза њих, они би били у сенци - појаснио је Трифуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана