Brutalno pretučen predstavnik Srba iz Kastva, bore mu se za život

www.portalnovosti.com
Brutalno pretučen predstavnik Srba iz Kastva, bore mu se za život

RADOJE Petković (63), potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski poduzetnik, brutalno je pretučen 24. travnja ispred jednog kafića u Viškovu i još je uvijek u životnoj opasnosti.

Riječka policija kao napadača je identificirala Iliju Glavića (48) kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci sumnjiči za kazneno djelo nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda. Sutkinja istrage na Županijskom sudu u Rijeci Ksenija Zorc Glaviću je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke, pišu Novosti.

Petković je nakon kratke prepirke s Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo.

"Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi bio ni identificiran", kaže Milan Eraković, pravni savjetnik SNV-a u Rijeci.

Osumnjičeni za napad Ilija Glavić, rodom iz sela kraj Bosanskog Broda, poznat je tužilaštvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

"Na temelju izjava svjedoka Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužilaštvu BiH. Sumnjiči ga se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu", potvrđuje Marko Grabovac, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana