Bramerc traži od Đukanovića da se povuče s vlasti

Glas Srpske
Bramerc traži od Đukanovića da se povuče s vlasti

Podgorica - Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, po svemu sudeći, sugerisano je iz međunarodne zajednice da je vrijeme da se povuče sa te funkcije i ode iz Crne Gore.

Takvu poruku Đukanoviću je, saznaju podgorički mediji, prenio i tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivični sud pri Ujedinjenim nacijama Serž Bramerc, koji se u utorak u Podgorici sastao sa crnogorskim predsjednikom.

Razlozi za odgađanje sjednice Predsjedništva DPS-a zakazane za utorak uveče upravo se mogu tražiti u porukama međunarodne zajednice da je vrijeme da Đukanović ode sa vlasti.

Zbog toga je i “vanredno stanje” u Demokratskoj partiji socijalista. Bramerc se u Podgorici, inače, sastao i sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem.

Nakon razgovora, saopšteno je da su u Tužilaštvu, u fazi izviđanja, četiri predmeta koji se odnose na događaje iz 1991. i 1992. godine na prostoru bivše Jugoslavije. Dodato je i da procesuiranje ratnih zločina nema alternativu.

Inače, već je ranije predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević tvrdio da je aktuelnom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću iz međunarodne zajednice sugerisano da je “vrijeme da ode iz Crne Gore”.

- Đukanoviću je već stigla poruka od međunarodnog faktora da se, poput Nikole Gruevskog, kome je pomogao da preko Crne Gore pobjegne, skloni na neko sigurno mjesto - napisao je Medojević na “Fejsbuk” profilu i dodao procjenu da je aktuelni predsjednik sada Crnoj Gori samo “nepoželjan teret iz prošlosti”.

Đukanović se ponovo našao u centru pažnje javnosti nakon što je njegov nekadašnji saradnik, biznismen Duško Knežević, počeo da iznosi teške optužbe na njegov račun.

Knežević, predsjednik “Atlas grupe”, koga Crna Gora traži zbog finansijskih malverzacija, oglasio se iz Londona sa novim optužbama na račun Đukanovića, između ostalog, i da su mu, kako kaže, prijatelji iz “poslova tranzita cigara” pomogli oko obezbjeđivanja sredstava za kredit.

Garant za taj kredit bila je Kneževićeva kompanija, o čemu, kaže, posjeduje dokumentaciju, a naplaćen je od prodaje akcija Prve banke, koje je Đukanović kupio odmah po dobijanju kredita.

Ovom “fingiranom pravnom radnjom”, tvrdi Knežević, Đukanović je “preko noći” zaradio milion i po evra.

Tu navodnu berzansku transakciju omogućio mu je Knežević, koji, inače, tvrdi da ima više od 20.000 dokumenata protiv Đukanovića.

Biznis

Šefa crnogorske države Duško Knežević optužuje za pokušaj da mu zatvori sve njegove biznise u Crnoj Gori. To je već urađeno sa bolnicom Meljine preko stečajne mafije sa Blažom Jovanićem na čelu, iz Atlas banke je skinuto 15 miliona nepostojeće garancije, dok se preko Specijalnog tužilaštva drži u blokadi 80 miliona u dvije banke i pokušava preko stečajnih postupaka i lokalnih firmi da se sve prebaci na Prvu banku.

On je pozvao Milu Đukanovića da sam progovori ko su predsjedniku “Atlas grupe” bili partneri i ko je postavio menadžment u bolnici Meljine, kao i sve o “aferi garancija i Kaspija” ili će u protivnom objaviti dokaze za navedene optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana