Bokserski šampion uhapšen zbog veze sa Bojovićem

Agencije
Bokserski šampion uhapšen zbog veze sa Bojovićem

Podgorica - Crnogorska policija uhapsila je u Budvi boksera Nikolu Sjekloću (39) osumnjičenog za ilegalno posjedovanje oružja i municije, a policija sumnja da je šampion povezan sa klanom bivšeg vođe "zemunaca" Luke Bojovića.

Lisice na ruke Sjekloći su stavljene u četvrtak u akciji privođenja osoba bliskih kriminalnim klanovima, kada je uhapšeno dvadesetak osoba. Nikola Sjekloća je poznati bokser, rođen u Nišu, koji je u kategoriji do 75 kilograma na Svjetskom prvenstvu 2003. godine u Bangkogu osvojio bronzanu medalju. Prije tri godine, kao profesionalni bokser beogradskog kampa "Crvena zvezda Ginis", borio se za titulu svjetskog šampiona u supersrednjoj kategoriji, ali je taj meč izgubio. Sredinom 2015. godine politički se angažovao u Demokratskoj Crnoj Gori, ali je ubrzo priveden zbog protesta protiv vlasti ispred Skupštine Crne Gore.

Pored Sjekloće, u Budvi su uhapšene još tri osobe, dok su na informativni razgovor privedeni Marko Ljubiša zvani Kan, Đuro Ivanović, Dragan Marković, i bokserov brat Goran Sjekloća. Na 11 lokacija u Budvi, Pržnu, Miločeru i Svetom Stefanu pretreseni su stanovi i kuće Ljubiše, Ivanovića, Mladena Kažanegre, Markovića, Nikole i Gorana Sjekoloće, i Gorana Slovinića.

Osobe koje su privedene na informativni razgovor takođe se povezuju sa klanom Luke Bojovića. Kod četvorice uhapšenih nađeno je oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan, radio stanice, saopštila je crnogorska Uprava policije. Sjekloća i trojica uhapšenih su privedeni na saslušanje u tužilaštvo. Istovremeno sa akcijom u Budvi, u Baru i Ulcinju privedeno je 11 bezbjednosno-interesantnih osoba i pretreseno isto toliko lokacija.

Marka Ljubišu policija dovodi u vezu sa narko-biznisom, a u julu ove godine, barska policija oduzela je kriptovane mobilne telefone. Svojevremeno je dovođen u vezu i sa ubistvom Ivana Šćepanovića iz Kraljeva u Budvi 2011. godini, rođaka kontroverznog Budvanina Ivana Delića, ali nikada nije dokazano da je imao bilo kakvu ulogu u toj likvidaciji.

Ljubiša je inače dva puta, 2009. i 2013. u Beogradu preživio pokušaje likvidacije. Atentat je preživio i Ivanović, na koga je nepoznati napadač pucao 2014. godine ispred njegove kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Bojović

Luka Bojović u Španiji služi kaznu zatvora od 18 godina za falsifikovanje dokumenata i držanje oružja. Bojoviću je kazna izrečena u decembru 2014. godine. Bojović je navodno naručio ubistvo Jugoslava Cvetanovića u Vranju 27. septembra ove godine. Jugoslav je brat Saše Cvetanovića ubice Nikole Bojovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana