Blokirana imovina svih osumnjičenih u slučaju Agrokor

Srna
Blokirana imovina svih osumnjičenih u slučaju Agrokor

Zagreb - Županijski sud u Zagrebu blokirao je imovinu svih osumnjičenih u slučaju "Agrokor", koji se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. godine nanijeli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna /oko 212 miliona evra/.

Imovina im je blokirana prema prijedlogu vanredne uprave "Agrokora" na čelu sa Antom Ramljakom, prenose hrvatski mediji.


Ranije je blokirana imovina glavnog osumnjičenog - Ivice Todorića, a Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju "Agrokor", uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Blokirana je imovina Todorićevih saradnika i direktora iz "Agrokora" Damira Kuštraka, Ljerke Puljić, Tomislava Lučića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića, Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivija Diskordije i Sanje Hrstić.

Navodi se da su im blokirani računi u bankama, da ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a centralnom klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrzne trgovanje državnim obveznicama ili dionicama.

Ivica Todorić je u bjekstvu i nalazi se u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana