Бјесни рат црногорских кланова на улицама Европе

Агенције
Бјесни рат црногорских кланова на улицама Европе

Подгорица - Њемачки истражни органи још нису успјели да расвијетле све детаље, али ни евентуални мотив убиства Подгоричана Дарка Мијовића и Николе Јовановића те рањавања Милоша Весковића и Милоша Павићевића у њемачком градићу Форст.

Позивајући се на своја сазнања њемачки медији објављују да је могући мотив овог злочина сукоб због дроге и додају да су истражиоци у “штек стану”, који су користили црногорски држављани, пронашли марихуану, која је ту и узгајана.

Њемачки медији тврде да тамошњи истражиоци сумњају да је мотив крвавог напада спор криминалних банди због дроге и да трагови воде до балканске мафије.

Истражиоци су у стану убијених црногорских држављана, који се доводе у везу са “шкаљарским кланом”, пронашли марихуану, која је ту и узгајана, а како преносе тамошњи медији, рањеног мушкарца старог 38 година њемачка криминалистичка полиција сумњичи због веза с организованим криминалом.

У полицијским извјештајима он је означен као “опасан, наоружан и члан организоване криминалне групе”.

Ријеч је, наводно, о Милошу Весковићу. Према писању њемачког “Билда”, истрага провјерава и могућност да је рањени Весковић убио Мијовића и Јовановића и да је тада, заправо, тешко рањен.

Током досадашње истраге, у оближњој шуми истражиоци су пронашли неколико комада оружја с пригушивачима, за које вјерују да је коришћено у овом злочину.

Њемачки медији су објавили сазнања из тамошње истраге, по којима су Мијовић и Јовановић страдали када су непознате особе са фантомкама на главама упале у стан и отвориле ватру из аутоматског оружја.

Мијовић и Јовановић су упуцани у главу, а Весковић је, иако тешко рањен, успио да се одвуче из стана до сусједне куће.

Тешко рањен звонио је на врата једног стана, међутим како му нико није отварао, он је тако сав крвав лежао испред врата скоро пет сати. Ујутро га је пронашао станар у бесвјесном стању и одмах позвао полицију.

Тешко рањени Весковић, који је готово искрварио, хитно је хеликоптером пребачен у болницу, гдје се и даље налази у тешком здравственом стању и гдје га чува полиција.

Иако се првих дана истраге спомињало рањавање Милоша Павићевића, сада о његовом здравственом стању нема ни ријечи.

Истрага о овом случају је, додају медији, опсежна, јер полиција вјерује да стан у којем је почињен злочин није коришћен само за производњу дроге, већ и за складишћење и дистрибуцију наркотика.

Они су заплијенили два потпуно нова аутомобила марке “рено”, која су била паркирана испред стана, а за које се сумњало да је у њима подметнут експлозив, што се показало као нетачно.

Такође, сумња се да су у стану били још један хрватски и црногорски држављанин, који су успјели да побјегну.

Њихов идентитет можда буде познат након што буде готово ДНК вјештачење.

“Шкаљарци”

Према писању црногорских медија сва четворица поменутих повезана су са барским огранком “шкаљарског клана”, на чијем челу је Алан Кожар. Убиство у Њемачкој није први обрачун црногорских криминалних кланова ван граница Црне Горе. Жртве кокаинског рата падале су у Србији, БиХ и Аустрији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана