Бизарни детаљи убиства у Међимурју: Замрзивач са лешом ватрогасци премјештали за вријеме поплава

index.hr
Бизарни детаљи убиства у Међимурју: Замрзивач са лешом ватрогасци премјештали за вријеме поплава

Полицијски истражиоци обавили су данас детаљан претрес куће у међимурском мјесту Паловец у којој је прошле суботе након готово 19 година пронађено тијело Јасмине Доминић.

За убиство је окривљена њена сестра Смиљана Срнец. Сумња се да је Јасмину више пута снажно у главу ударила тупим предметом, а онда њено тијело оставила у шкрињи, преноси портал index.hr.

Истражиоци су након претреса из куће изнијели двије велике картонске вреће с могућим доказима. Претпоставља се да су трагали и за оружјем којим је Смиљана убила у Јасмину. 

Осим куће, претражили су и помоћне просторије у којима је наводно такође једно вријеме стајало замрзивач прије него што је унесен у кућу под степенице, гдје је био и када је пронађено тијело. 

Но појавиле су се нове информације о замрзивачу у којем је готово 19 година лежало трупло Јасмине Доминић.

Међимурске новине пишу да је замрзивач била премјештена кад је поток Трнава поплавио дио Паловца, укључујући и Нову улицу, 2001. и 2005. године.

Ватрогасци се чудили због чега је замрзивач тако тежак

"Међусобно смо још коментирали како је шкриња јако тешка и зезали се што у њој држе", рекао је један од ватрогасаца који је помагао у премјештању замрзивача из подрума у кућу.

Међимурске новине наводе и да Јасмина није пронађена гола, како се писало, него да је била у кућном огртачу, што би могло помоћи истражиоцима у реконструкцији убојства. 

Више стручњака сматра како ће бити тешко доказати да је Смиљана Срнец убила сестру јер је прошло пуно времена па нема материјалних доказа. Истражиоцима би могла помоћи управо највећа бизарност у цијелом случају - то што је тијело толико дуго било смрзнуто јер лед најбоље чува биолошке доказе.

Што ће полиција пронаћи и што ће рећи свједоци

"Ако у форензици постоје једноставнији случајеви, онда су то дефинитивно они у којима су тијела смрзнута. Према новим форензичким спознајама, вама не треба више од три до четири станице које ће вам дати 16 до 20 пикограма ДНК", изјавио је јуче за РТЛ Драган Приморац. 

Све ће зависити и о томе што је полиција данас пронашла у кући страве, како је неки називају, али и о томе што ће испричати свједоци које треба испитати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана