Bivši komandant OVK: Tači kriv za osnivanje Specijalnog suda

Tanjug
Bivši komandant OVK: Tači kriv za osnivanje Specijalnog suda

Zafir Beriša, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova i načelnik štaba operativne zone Paštik optužio je predsjednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je “zaslužan” za formiranje Specijalog suda za ratne zločine koje su pripadnici OVK počinili tokom i poslije ratna na KiM.

Beriša, koji je i poslanik u parlamentu samoproklamovanog Kosova iz reda Inicijative, manje članice tzv. ratne koalicije, kaže za Zeri, da je početak rada Specijalnog suda, nepraveden i jednostran.

“Specijalni sud je pristrasan i ima tendenciju da izjednači oslobodilački rat OVK sa genocidom koji je Srbija počinila nad kosovskim Albancima. Poziv je već dobio komandant 'Remi' i nije poznato da li će on tamo biti u svojstvu okrivljenog ili svjedoka na početku rada ovog suda, koji je formiran uz pomoć Hašima Tačija”, rekao je Beriša.

Uprkos tome, Beriša kaže da niko ne može da baci senku na, kako kaže, oslobodilačku borbu OVK tokom posljednjeg rata.

“Ponosan sam što sam bio dio OVK, ponosan sam na to i žalim što nisam mogao učiniti više nego što sam učinio. Ovaj sud će privremeno dati materijal zlonamjernim ljudima, a neće suditi srpskim vandalima i onom što su oni počili tih godina na Kosovu. Sud ne može da baci mrlju na rat OVK”, rekao je Beriša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana