Бивши командант ОВК: Тачи крив за оснивање Специјалног суда

Танјуг
Бивши командант ОВК: Тачи крив за оснивање Специјалног суда

Зафир Бериша, бивши командант тзв. Ослободилачке војске Косова и начелник штаба оперативне зоне Паштик оптужио је предсједника привремених косовских институција, Хашима Тачија, да је “заслужан” за формирање Специјалог суда за ратне злочине које су припадници ОВК починили током и послије ратна на КиМ.

Бериша, који је и посланик у парламенту самопрокламованог Косова из реда Иницијативе, мање чланице тзв. ратне коалиције, каже за Зери, да је почетак рада Специјалног суда, неправеден и једностран.

“Специјални суд је пристрасан и има тенденцију да изједначи ослободилачки рат ОВК са геноцидом који је Србија починила над косовским Албанцима. Позив је већ добио командант 'Реми' и није познато да ли ће он тамо бити у својству окривљеног или свједока на почетку рада овог суда, који је формиран уз помоћ Хашима Тачија”, рекао је Бериша.

Упркос томе, Бериша каже да нико не може да баци сенку на, како каже, ослободилачку борбу ОВК током посљедњег рата.

“Поносан сам што сам био дио ОВК, поносан сам на то и жалим што нисам могао учинити више него што сам учинио. Овај суд ће привремено дати материјал злонамјерним људима, а неће судити српским вандалима и оном што су они почили тих година на Косову. Суд не може да баци мрљу на рат ОВК”, рекао је Бериша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана