Бањалучка полиција у потрази за осумњиченим за убиство у Црној Гори?

Глас Српске
Бањалучка полиција у потрази за осумњиченим за убиство у Црној Гори?

Подгорица - Безбједносне службе Црне Горе добиле су информације да се Которанин Никола Мршић, осумњичени за ликвидацију суграђанина Горана Ленца, налази у Бањалуци.

Према сазнањима црногорског "Дана", због тога је јуче извршен претрес на неколико локација у Бањалуци на којима је, према добијеним подацима, Мршић уочен.

Которанин је и овог пута успио да побјегне, а полиција је изузела више доказа, који су послати на вјештачење како би се установило да ли на њима има трагова осумњиченог за ликвидацију Ленца, преноси "цдм.ме".

Црногорски истражиоци су информације о Мршићевом кретању добили примјеном мјера тајног надзора.

Добијене податке размијенили су са колегама из Босне и Херцеговине, који помажу надлежним органима наше земље у истрагама о неколико убистава која су се догодила у рату кланова.

Виђен и у Београду

Неколико мјесеци раније, у потрази за неколико чланова организованих криминалних група из Црне Горе извршени су претреси неколико објеката у београдским насељима Сурчин и Звездара.

Тад је полицији пријављено да се на тим локацијама скривају припадници више криминалних група из Црне Горе међу којима је и Которанин Никола Мршић, који је, према евиденцијама безбједносних служби, члан "шкаљаског клана".

Информација је добијена од безбједносних служби које прате дјеловање тог клана на подручју Београда и Новог Сада. Међутим, Мршић ни тада није пронађен на локацијама које су провјераване, али су пронађени трагови који указују да је боравио у једном објекту на Звездари.

Мршић је осумњичен да је ликвидирао Ленца. Он је ухапшен исте ноћи, два сата послије убиства, али је након саслушања пуштен на слободу. Од тада му се губи сваки траг, а полиција је вјеровала да није изашао из Црне Горе.

Основаност сумње да је Мршић испалио смртоносни хитац у Ленца потврђена је када су стигли налази из Форензичког центра, гдје је утврђена подударност ДНК из овог злочина са ДНК профилом осумњиченог.

Истражни органи су током претраге терена након злочина пронашли кесу у којој је егзекутор сакрио пиштољ, и то је био траг који им је помогао да дођу до ДНК профила осумњиченог Которанина. Тада је против Мршића поднесена кривична пријава.

Ленац је убијен 16. септембра прошле године на стадиону фудбалског клуба Бокељ, око 17.25. Убица није био маскиран и посматрао је са трибина Ленца, који је тренирао са другом.

У вријеме убиства, на терену је било још људи, али је нападач стрпљиво чекао да се они почну разилазити, након чега је сишао са трибине, почео да трчи, симулирајући да и он наводно тренира, не остављајући простора сумњи да нешто спрема. Пришао је Ленцу док је он радио склекове и испалио му два хица у главу.

Потом је побјегао према излазу стадиона. Тада је испалио још неколико хитаца у ваздух, вјероватно у намјери да уплаши евентуалне очевице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана