Бањалучанка у мрежи елитне проституције: Макро плаћао теретану и здраву храну

Blic.rs
Бањалучанка у мрежи елитне проституције: Макро плаћао теретану и здраву храну

Осуђивани макро из Шапца Михаило Максимовић ухапшен је на београдском аеродрому и против њега се сада води истрага због трговине људима. Код ухапшеног, највећег макроа у Србији, пронађени су спискови уредне евиденције о дјевојкама које, сумња се, подводи, а посебно је занимљиво да је имао тачно утврђена правила по којима су проститутке живјеле.

Максимовић се тренутно налази у притвору који му је одређен 25. марта, а Више јавно тужилаштво против њега води истрагу због сумње да се бави трговином људима. Код макроа је, као и приликом прошлог хапшења 2014. године, пронађена уредна документација о вођењу његовог “бизниса”, а поједини подаци који се налазе у евиденцији су шокантни.

Здрав живот, теретана, ВИП клијентела

Дјевојке које су радиле за Максимовића морале су да се држе правила које је ради бољег пословања одређивао. Тако се на списку нашло обавезно осмочасовно спавање и здрав начин исхране. Како би остале у форми и привлачног физичког изгледа, дјевојке су морале да одлазе у теретану и редовно вјежбају.

Такође, Максимовићу је било важно и како ће се дјевојке облачити, те им је као једна од обавеза наметнут и одлазак у куповину гардеробе.

Приликом овог хапшења објелодањене су и поједине информације о томе како је бизнис функционисао. Наиме, Максимовић би, како се сумња, најприје изнајмио станове на одређеним локацијама. Потом би дјевојке које раде за њега одлазиле у те станове и чекале заинтересоване мушкарце који су класификовани као ВИП клијенти.

Добростојећи клијент би потом одлазио у стан гдје би му проститука за новчану накнаду пружала сексуалне услуге.

Иначе, Максимовић је српским правосудним и полицијским органима одавно познат по свом бизнису. Он је још 2014. године заустављен приликом једне рутинске саобраћајне контроле, а полиција је убрзо сазнала да он руководи добро развијеном мрежом елитних проститутки.

Његов “тим” тада је чинило седам дјевојака, од којих је пет ухапшено док се за преостале двије сумња да су побјегле у Босну и Херцеговину.

И приликом тог првог хапшења, код њега је пронађен лап топ и четири мобилна телефона. Ту је било и других 16 телефона са такозваним златним бројевима, као и табеларни приказ свих зарада дјевојака, одштампан план за проширење бизниса и упутства о понашању и обавезама дјевојака.

Такође су пронађени каталози са голим дјевојкама, као и лични подаци њихових клијената – име, презиме, адреса, подаци о уплаћеним новчаним сумама…

Колико је Максимовић до танчина разрадио посао говори податак да је имао посебан списак на ком је евидентирано када која дјевојка има слободан дан, која од њих не може да ради због мјесечног циклуса и слично.

Приликом тог хапшења, полиција је привела још тројицу мушкараца који су били његове “десне руке”. Наиме, ради се о пунољетним мушкарцима који до тада нису били осуђивани – С. В, Б. С. и Ж. Б. Њихов задатак у добро разгранатом бизнису био је да брину о проституткама, буду њихово обезбјеђење, договарају се о цијенама.

Ти мушкарци би одлазили на састанке са клијентима и договарали се око цијене и локације на којој ће се наћи са проститутком. Они и Максимовић имали су унапријед смишљен план уколико их полиција ухвати у тренутку када превозе дјевојке – говорили би да су они њихови рођаци или другари који су их случајно у том тренутку превозили.

Како је ранијом истрагом откривено, Максимовић би од дјевојака узимао трећину зараде, ријетко половину.

“Запошљавао” старлете и ријалити учеснице

Нека од “најзвучнијих имена” која су каријеру градиле радећи за Максимовића, свакако су Милица Живановић коју јавност познаје по надимку Мими Оро и Анабела Шћекић Тигрица. На списку су се нашле и Тијана Штруловић за коју медији наводе да се бави манекенством и да је из Босне и Херцеговине, као и Бањалучанка Божана Вујиновић, позната и по вези са Ацом Лукасом.

И све оне нашле су се под лупом истраге јер су на више начина довођене у везу са проституцијом. Тако је Анабела Шћекић Тигрица ухапшена у друштву своје колегинице Анабеле јер су од Београђанина тражиле 20.000 евра да би му вратила телефон у ком су се налазили његови порнографски снимци.

Анабела се такође теретила да је од оштећеног захтијевала додатних 300 евра да би вратила наводно изгубљени телефон у којем су се снимци налазили. Посредник између проститутке и Београђанина био је Радован Лукајић, од раније познат полицији.

Сви они ухапшени су на монтираном састанку у једном београдском угоститељском локалу, гдје је Београђанин требало да им преда новац. Умјесто тога, проституке и Лукајића су сачекали оперативци.

Осуђен на 10 мјесеци условно 2015. године

Максимовић је потом средином 2015. године склопио нагодбу са Првим основним тужилаштвом о признању кривице и суд га је осудио условно на десет мјесеци затвора, са роком провјере од три године. Такође, Максимовић је пристао и да плати и новчану казну од 120.000 динара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана