Banjalučanin svaki sekund pod nadzorom zatvorskih čuvara

Agencije
Banjalučanin svaki sekund pod nadzorom zatvorskih čuvara

Podgorica - Vladimir Šmanja iz Banjaluke i Miljan Bulatović iz Niša nalaze se pod specijalnim mjerama obezbjeđenja u istražnom zatvoru u Spužu.

Optuženi da su dio kriminalne grupe koja je početkom decembra 2016. godine likvidirala Đorđa Boretu iz Budve, iza spuških zidina gotovo da se i ne kreću, a pri obavljanju redovnih aktivnosti u stopu ih prate službenici zatvorske policije. Pozivajući se na dobro upućenog sagovornika, podgoričke “Vijesti” navode da je nekadašnji specijalac Bulatović sam u ćeliji i da bez prisustva ostalih pritvorenika ide u šetnju i obavlja sportske aktivnosti.

- Drugi zatvorenici ne znaju ni kako on izgleda jer je uvijek sam. Bulatović se nekoliko puta požalio čuvarima da nije bezbjedan jer mu posrednim putem stižu prijetnje. Rekao je da su mu i iz drugih zatvorskih soba pritvorenici prijetili dok je šetao zatvorskim krugom. Slične mjere obezbjeđenja čuvari sprovode i za Šmanju uprkos činjenici da on ima cimera u ćeliji. Šmanja se takođe žalio zbog ugrožene bezbjednosti. Njih dvojica uvijek su u pratnji stražara i odvojeni su od ostalih - rekao je izvor “Vijesti”.

Mjere u spuškom zatvoru podignute su na još viši nivo poslije dolaska Vladimira Ulame. On je optužen za teško ubistvo Nemanje Medina iz Petrovca, a krajem maja se fizički obračunao sa Budvaninom Ilijom Pavlovićem, jednim od braće kojima se takođe sudi za ubistvo Borete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana