Бандић и Љубичић накратко напустили истражни затвор?

Rtl.hr
Бандић и Љубичић накратко напустили истражни затвор?

Загреб - Чини се да истражиоци у претходна два дана нису успјели до краја обавити претраге које су планирали, па су данас, у друштву Милана Бандића и Слободан Љубичића, одлучили да доврше посао.

Према неслужбеним и непотврђеним информацијама, Милан Бандић и Слободан Љубичић су накратко напустили истражни затвор, те заједно с истражиоцима кренули на нове претраге, јавља РТЛ.

С обзиром да је Љубичић лишен слободе на граници са Словенијом, то је истражиоцима покварило планове. Сада су одлучили да доврше посао у пратњи двојице главних осумњиченика у једној од највећих антикорупцијских истрага.

Подсјетимо, синоћ је судије истраге загребачког Жупанијског суда Зденко Посавец прихватио захтјев Ускока и ухапшеном градоначелнику Милану Бандићу одредио једномјесечни истражни затвор због опасности да би током истраге могао утицати на свједоке, али и поновити кривична дјела којима је, по тврдњама Тужилаштва, почињена штета од преко 20 милиона куна (око 5.102.000 КМ).

Осим Бандићу, судија истраге Зденко Посавец је на приједлог Ускока истражни затвор одредио и предсједнику Управе Загребачког холдинга Слободану Љубичићу, сувласнику ЦИОС-а Петру Припузу, градоначелниковом савјетнику Жељку Хорвату, директору ЗЕТ-а Ивану Толићу, који је био овлаштен да замјењује директора Холдинга, директору Службе за набаву Загребачког холдинга Ивану Маркушићу, референту за јавну набаву Загребачког холдинга Филипу Чули, директору Чистоће Миљенку Бенку, директору грађевинске фирме Брамград пројект Бранку Михаљевићу, прочелнику стручне службе градоначелника Видоју Булуму, прочелнику Бандићева уреда Мири Лаци и главном секретару Загребачког шпортског савеза Зденку Антуновићу.

Припузу је прихваћена понуђена кауција од 7,5 милиона куна, но и он је синоћ пребачен у истражни затвор из којега ће изаћи након законом предвиђене процедуре.

Одлука судије истраге ипак није коначна, јер сви осумњиченици у року од три дана на њу имају право жалбе, као и на одлуку у покретању истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана