Ante Ramljak podnio ostavku

Srna
Ante Ramljak podnio ostavku

Zagreb - Ante Ramljak podnio je ostavku na mjesto povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" zbog stalnih napada i pritisaka, potvrđeno je iz "Agrokora".

Ramljak je ostavku podnio premijeru Andreju Plenkoviću na sinoćnjem sastanku u hrvatskoj Vladi na kojem je raspravljano o budućnosti "Agrokora", javljaju hrvatski mediji.


Po okončanju ovog sastanka potpredsjednik Vlade Martina Dalić rekla je da će sve biti poznato danas.

Ukoliko ostavka budu prihvaćena, hrvatska Vlada mora da pronađe novog povjerenika i predloži ga zagrebačkom Trgovačkom sudu koji će novo ime prihvatiti ili odbiti, a prethodno bi saglasnost za to trebalo da daju povjerioci i dobavljači.

Ramljak je prije dvije sedmice svu dokumentaciju o savjetnicima donio hrvatskom premijeru koji je naredio analizu.

Predaja dokumentacije je uslijedila nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je kompanija u kojoj je Ramljak radio prije preuzimanja funkcije povjerenika dobijala 250.000 kuna sedmično za usluge glavnog savjetnika u procesu restrukturisanja "Agrokora".

Ramljak za povjerenika postavljen 10. aprila prošle godine, a istoga dana ove godine, prema "Leks Agrokoru", ističe rok za postizanje nagodbe sa povjeriocima, ali prošle sedmice je potvrđeno da će biti zatraženo od suda produženje roka za nagodbu do 10. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana