Анте Рамљак поднио оставку

Срна
Анте Рамљак поднио оставку

Загреб - Анте Рамљак поднио је оставку на мјесто повјереника Владе Хрватске за "Агрокор" због сталних напада и притисака, потврђено је из "Агрокора".

Рамљак је оставку поднио премијеру Андреју Пленковићу на синоћњем састанку у хрватској Влади на којем је расправљано о будућности "Агрокора", јављају хрватски медији.


По окончању овог састанка потпредсједник Владе Мартина Далић рекла је да ће све бити познато данас.

Уколико оставка буду прихваћена, хрватска Влада мора да пронађе новог повјереника и предложи га загребачком Трговачком суду који ће ново име прихватити или одбити, а претходно би сагласност за то требало да дају повјериоци и добављачи.

Рамљак је прије двије седмице сву документацију о савјетницима донио хрватском премијеру који је наредио анализу.

Предаја документације је услиједила након избијања афере у којој је откривено да је компанија у којој је Рамљак радио прије преузимања функције повјереника добијала 250.000 куна седмично за услуге главног савјетника у процесу реструктурисања "Агрокора".

Рамљак за повјереника постављен 10. априла прошле године, а истога дана ове године, према "Лекс Агрокору", истиче рок за постизање нагодбе са повјериоцима, али прошле седмице је потврђено да ће бити затражено од суда продужење рока за нагодбу до 10. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана