Амазон жестоко разљутио Хрвате

Jutranji.hr
Амазон жестоко разљутио Хрвате

Највећа интернет трговина на свијету, Амазон, својом понудом врло необичног артикла жестоко је разљутила CitizenGO, заједницу активних грађана који штите основна људска права пише Јутарњи лист..

Наиме, на интернет страни Амазона могуће је купити отирач за ноге с принтом заставе Републике Хрватске, а тим CitizenGO истиче како је оглашавање и продаја таквих предмета потицање на несношљивост и мржњу.

- Мотив националних симбола као што су грб и застава на отирачу за ноге вријеђање је државе чије су оне симбол и изравна су аналогија у односу на земљу и народ од којих неко жели брисати ноге – поручују грађани, који су увријеђени овом понудом одлучили покренути петицију којом траже од Амазона прекид оглашавања и продаје спорног отирача.

- Република Хрватска је, прије неколико дана, 15. јануара обиљежила 25 година од међународног признања тадашњих чланица ЕУ. Своју слободу и независност изборила је захваљујући жртви хрватских бранитеља од којих су многи положили свој живот на олтар Домовине. Сви они борили су се под хрватском заставом ког Амазон оглашава и продаје као отирач за ноге – истиче тим CitizenGO те закључује како спорни артикл потиче несношљивост и мржњу према Хрватима, као и према другим државама и народима чије заставе Амазон такође продаје као отираче за ноге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана