Агрокор и Сбербанка постигли договор?

Н1
Агрокор и Сбербанка постигли договор?

Загреб - Доласком на мјесто ванредног Владиног повјереника за Агрокор Фабрис Перушко је заокренуо однос ванредне управе према највећем појединачном повјеренику – Сбербанци.

Перушко је већ на самом почетку свог мандата нагласио да је наставио преговоре с руском банком како би она одустала од тужби против ванредне управе, а заузврат би Сбербанци била призната оспорена потраживања.

Како телевизија "Н1” незванично јавља, позивајући се на неименоване изворе из ванредне управе, постигнут је договор, а двије стране су пред потписивањем уговора.

Уговор између ванредне управе Агрокора и Сбербанке требало би да буде потписан идуће недјеље, након што стигне и званично одобрење из Москве.

Према том договору Сбербанка би одустала од свих тужби против Агрокора у Словенији, Босни и Херцеговини и Србији. У Хрватској тужбе нису ни могуће јер их леџ Агрокор онемогућава.

"Н1” телевизија такође јавља да је између добављача и финансијских повјереника постигнут договор око граничног дуга.

Гранични дуг је сав дуг по обвезама које су настале до 10. априла 2017. односно почетка примјене леџ Агрокора, а које доспијевају послије 10. априла прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана