Afera “snimak” ili plan partijskog zapošljavanja DPS-a

Agencije
Afera “snimak” ili plan partijskog zapošljavanja DPS-a

Podgorica - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović očekuje da će nadležni organi provjeriti sve detalje iz afere “snimak” koja se, inače, rasplamsava nakon što je podgorički “Dan” objavio tonski zapis sa sjednice Savjeta vladajuće Demokratske partije socijalista na kojoj se razmatrao plan o zapošljavanju pristalica te stranke u zamjenu za sigurne glasove na izborima, prenose agencije.

Sjednica Savjeta DPS-a i tonski zapis do koga je došao list “Dan”, izazvali su brojne reakcije javnosti i političkih partija, posebno zbog navoda bivšeg direktora Zavoda za zapošljavanje i funkcionera DPS Zorana Jelća, koga je na toj poziciji zamijenila njegova supruga.

Inače, Ustavni sud je nedavno odlučio da Vujanović može po treći put da se kandiduje za predsjednika Crne Gore.

Vujanović poriče da je Ustavni sud partijski jer u njemu, kako kaže, sjede doskorašnji stranački funkcioneri i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti.

On tvrdi da ga to što je neko bio u izvršnoj vlasti ne diskredituje da bude sudija Ustavnog suda.

Vujanović, koji je i aktuelni predsjednički kandidat najuticajnije vladajuće stranke Demokratske partije socijalista, ali i pravnik po obrazovanju, kaže da je privržen punom poštovanju dvije vrijednosti - jednakosti građana i afirmaciji pravne države.

- Jednakost građana znači da se oni moraju jednako tretirati bez obzira na razlike u naciji, vjeri, političkjm stavu i partijskoj pripadnosti. U svemu pa i u zapošljavanju i biračkom pravu. Afirmacija pravne države znači da je zakon jednak za sve i da niko ne može biti iznad zakona - rekao je Vujanović za podgorički “Dan”.

On je ukazao i da DPS, čiji je on potpredsjednik, tvrdi da dijeli ove vrijednosti i da se mogu izvršiti sve provjere.

- Provjere kojima bi se došlo do pune istine. Radovalo bi me da se istina, što prije utvrdi. Siguran samda je to interes i vladajuće partije - rekao je crnogorski predsjednik.

Upitan hoće li tražiti raskid koalicije sa Socijaldemokratskom partijom nakon predsjedničkih izbora s obzirom na to da neće imati njihovu podršku, Vujanović je odgovorio da to neće učiniti.

- Pošto ću izvjesno pobijediti na izborima i pošto ću dobiti značajan broj glasova te partije, to će biti i njihova pobjeda. Ne smatram da zbog ličnog stava treba raskidati koaliciju - odgovorio je Vujanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana