Aфера “снимак” или план партијског запошљавања ДПС-а

Агенције
Aфера “снимак” или план партијског запошљавања ДПС-а

Подгорица - Црногорски предсједник Филип Вујановић очекује да ће надлежни органи провјерити све детаље из афере “снимак” која се, иначе, распламсава након што је подгорички “Дан” објавио тонски запис са сједнице Савјета владајуће Демократске партије социјалиста на којој се разматрао план о запошљавању присталица те странке у замјену за сигурне гласове на изборима, преносе агенције.

Сједница Савјета ДПС-а и тонски запис до кога је дошао лист “Дан”, изазвали су бројне реакције јавности и политичких партија, посебно због навода бившег директора Завода за запошљавање и функционера ДПС Зорана Јелћа, кога је на тој позицији замијенила његова супруга.

Иначе, Уставни суд је недавно одлучио да Вујановић може по трећи пут да се кандидује за предсједника Црне Горе.

Вујановић пориче да је Уставни суд партијски јер у њему, како каже, сједе доскорашњи страначки функционери и представници извршне и законодавне власти.

Он тврди да га то што је неко био у извршној власти не дискредитује да буде судија Уставног суда.

Вујановић, који је и актуелни предсједнички кандидат најутицајније владајуће странке Демократске партије социјалиста, али и правник по образовању, каже да је привржен пуном поштовању двије вриједности - једнакости грађана и афирмацији правне државе.

- Једнакост грађана значи да се они морају једнако третирати без обзира на разлике у нацији, вјери, политичкјм ставу и партијској припадности. У свему па и у запошљавању и бирачком праву. Афирмација правне државе значи да је закон једнак за све и да нико не може бити изнад закона - рекао је Вујановић за подгорички “Дан”.

Он је указао и да ДПС, чији је он потпредсједник, тврди да дијели ове вриједности и да се могу извршити све провјере.

- Провјере којима би се дошло до пуне истине. Радовало би ме да се истина, што прије утврди. Сигуран самда је то интерес и владајуће партије - рекао је црногорски предсједник.

Упитан хоће ли тражити раскид коалиције са Социјалдемократском партијом након предсједничких избора с обзиром на то да неће имати њихову подршку, Вујановић је одговорио да то неће учинити.

- Пошто ћу извјесно побиједити на изборима и пошто ћу добити значајан број гласова те партије, то ће бити и њихова побједа. Не сматрам да због личног става треба раскидати коалицију - одговорио је Вујановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана