Трбина ДНС-а у Карановцу: Најдуговјечнија коалиција у функцији снаге РС

Трбина ДНС-а у Карановцу: Најдуговјечнија коалиција у функцији снаге РС 14.09.2018 21:18 | Агенције

Бањалука - Носилац листе ДНС-а за Народну скупштине Републике Српске из Изборне јединице три Недељко Чубриловић рекао је да је ДНС до сада у Карановцу имао релативно добру подршку, те да на октобарским изборима очекује још снажнију подршку овог дијела Бањалуке.

“Наши принципи су јасни за ове парламентарне изборе. ДНС ће и даље остати на принципима да чува интересе Републике Српске не преносећи надлежности на ниво БиХ и да води помирљиву политику - компромиса, мира и споразума”, истакао је Чубриловић.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће ова најдуговјечнија коалиција, носећи различите политичке идеје, конципирати будући систем власти у Републици Српској и на нивоу БиХ који ће бити у функцији снаге Српске.

Додик је на предизборном скупу ДНС-а у бањалучком насељу Карановац рекао да је сасвим природно да су заједнички кандидати ових партија предложени за ове изборе. 

Кандидат ове коалиције за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је сигурна да ће ова стабилна коалиција остварити убједљиву побједу и да је на добром путу, с обзиром на побједничку атмосферу која влада на терену. 

“Задовољство ми је сваки пут када присуствујем скуповима наших коалиционих партнера. Увијек шаљемо исту поруку - желимо стабилну и јаку Републику Српску, да сами одлучујемо о својој судбини и радимо на ономе што је интерес наших грађана. То значи повећавати плате, пензије, штитити наше уставне надлежности, не дати никоме да у наше име говори и одлучује”, поручила је Цвијановићева. © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица