Томица Стојановић, носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице шест: Народу је доста продаје магле

Томица Стојановић, носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице шест: Народу је доста продаје магле 19.09.2018 15:00 | Дарко Момић

Посљедњи је час да почне искорјењивање криминала и корупције у судству, здравству, образовању, при запошљавању и посљедњи час за равномјеран развој цијеле Републике Српске, јер је то услов за задржавање становништва и очување територије, каже носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице шест Томица Стојановић.

- Очекујем да народ препозна ко му нуди развој на здравим основама, а ко даље задуживање, изолацију и санкције. Вјерујем у велику излазност бирача и побједу кандидата СДС-а и коалиционих партнера који нуде промјене - каже Стојановић у интервјуу за “Глас Српске”.

ГЛАС: На чему темељите изборни оптимизам?

СТОЈАНОВИЋ: У сталном контакту са народом јасно је да је огромно незадовољство стањем у скоро свим сферама живота. Здравство, пољопривреда, незапосленост, стање борачких категорија, одлазак радно способног становништва, прије свега младих, да не говорим о стању безбједности која је пала на најниже гране. На све ове проблеме власт нема одговора, а народу је доста продаје магле, корупције, бахаћења и спреман је да црвеној ненародној власти покаже картон и то баш црвени.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за вас, а не за неког другог?

СТОЈАНОВИЋ: Ми желимо суштинске промјене, достојанство и безбједност обичног човјека. Иза наших кандидата стоје резултати или су то млади људи, са идејама и енергијом да мијењају РС набоље.

ГЛАС: Шта је основ вашег политичког и економског програма?

СТОЈАНОВИЋ: Стабилност у економском и безбједносном погледу, толеранција и враћање вјере у институције и демократију у цијелој РС. Економске реформе су приоритет, привлачење страних инвестиција, али и подршка домаћим привредницима и малим и средњим предузећима. Морамо смањити порезе и друга непореска оптерећења привреде, јер нам капитал бјежи у Федерацију БиХ и земље окружења. Само то је рецепт за запошљавање и економски опстанак, а не смијемо заборавити преиспитивање свих афера.

ГЛАС: Шта је окосница ваше кампање?

СТОЈАНОВИЋ: Лично и професионално сам везан за инфраструктурне пројекте, а тренутна власт има низ промашених и погрешних пројеката који су огромно коштали. Погледајте само аутопут Бањалука - Градишка. То је једини слијепи аутопут у Европи који води директно у ријеку, а да не помињем ону срамоту од наплатних кућица које су плаћене више милиона, па свечано уклоњене. Зар није било паметније да се та средства усмјере у пројекте који ће створити нову вриједност - унапређење аграра, подстицаје за мала и средња предузећа, за самозапошљавање. Зар мисле да зауставе одлив становништва грађењем слијепих аутопутева?!

ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано?

СТОЈАНОВИЋ: СДС је са народом стварао Републику Српску. Лидери СДС-а су жртвовали своју личну слободу за РС, за разлику од лидера других странака који не презају да жртвују Српску за своју личну слободу. Наша Република је доведена у јако тешку ситуацију и на нама ће бити огромна одговорност да је извучемо из проблема у које је увела ова власт.

Народу положити рачуне

ГЛАС: Како оцјењујете противкандидате и њихове кампање?

СТОЈАНОВИЋ: Углавном их видим као људе којима је једини циљ очување на власти из страха од посљедица због губитка функција, јер сви знамо колико су многи од њих огрезли у корупцији и криминалу. Али, њихов страх је оправдан, јер ће морати полагати рачун народу.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица