Срђан Тодоровић, носилац листе Социјалистичке партије за НСРС у изборној јединици пет: Добоју потребна нова енергија

Срђан Тодоровић, носилац листе Социјалистичке партије за НСРС у изборној јединици пет: Добоју потребна нова енергија 26.09.2018 15:00 | Дарко Момић

Као прво очекујем побједу наше коалиције и миран изборни дан, потом брзо конституисање Народне скупштине и Владе Републике Српске, затим нову енергију у спровођењу започетих реформи и нове развојне пројекте и на крају оно што је изузетно важно, а то је још израженије присуство и утицај Социјалистичке партије на друштвене и привредно-економске токове, каже за “Глас Српске” носилац листе Социјалистичке партије за НСРС у изборној јединици пет Срђан Тодоровић.

- Што се тиче избора у Изборној јединици пет, ми социјалисти их очекујемо са пуно оптимизма. Припадам политичарима, који не дозвољавају да на политику утичу снови или илузије. Мој политички оптимизам заснива се на увјерењу, да живјети значи радити и борити се и живот праведно цијенити. Конкретно, у Добоју све више грађана праведно цијени оно што радимо. Врло сам поносан на чињеницу што је у Добоју стасала једна нова генерација младих социјалиста који су унијели свјежину и осмијех у политичко дјеловање. То је енергија којој се вјерује - поручује Тодоровић.

ГЛАС: Шта је у основи Вашег политичког и економског програма и шта је окосница ваше кампање?

ТОДОРОВИЋ: Политичка, економска и лична безбједност и пуне грађанске и медијске слободе или једноставније: посао, стан, образовање, здравство и пензије. Основа мог програма и мог личног и политичког увјерења је изградња друштва у коме новац није мјера свих вриједности, већ човјек и универзалне људске вриједности: поштење, солидарност, другарство, љубав и породица. То ми социјалисти нудимо врло конкретно на основу нашег стратешког документа  Визија Српске 2018-2026. године. Да неко други то може, постао би социјалиста. Истина, све нас је више.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку гласача?

ТОДОРОВИЋ: Крајње искрено желим да кажем да сам се дуго припремао за посао народног посланика. У кампањи се понашам у складу са свечаном изјавом коју посланици полажу “заклињем се да ћу дужности савјесно и одговорно извршавати, државне тајне чувати, интересе народа и грађана Републике Српске бранити и заступати...” Инсистираћу да народни посланици из Добоја, без обзира на страначку припадност, имају редовну координацију пред скупштинска засједања да процијенимо гдје су интереси Добоја. Недопустиво је да у овом сазиву ниједан посланик из Добоја није упутио ниједну иницијативу у име општег интереса нашег града и наше регије.

ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећања ако добијете подршку?

ТОДОРОВИЋ: Ја ту подршку већ имам, а већ сам рекао да је провјера највећи степен повјерења. Проблеми у Добоју не могу се ријешити на исти начин на који су створени. Потребна је нова визија, нова енергија, јер није довољно само рећи инвестирајте у Добој. Моја гаранција неће бити само ријеч, већ и дјела, а само један од примјера је конкретна подршка водоснабдијевању у Которском.

ГЛАС: Како оцјењујете противкандидате и њихове кампање?

ТОДОРОВИЋ: Ја људе посматрам кроз њихове добре особине. И васпитан сам да доброта у ријечима ствара повјерење. Не бих да коментаришем ни противкандидате, ни њихове кампање. Ја сам максимално посвећен кампањи социјалиста, а на почетку смо се договорили да не изговоримо ниједну ружну ријеч и не урадимо ништа због чега би нас се потомци стидјели.

Сигурно и слободно

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не некога другог?

ТОДОРОВИЋ: Зато што заступам политику чија су поруке „сигурно и слободно” и “да Српска живи и ради”. Зато што већ двадесет година припадам партији која је аутентична и аутохтона, која је идеолошки утемељена на вјековној тежњи изградње праведнијег и просперитетнијег друштва.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица