Радован Вишковић, носилац листе СНСД-а за НС РС: Резултатима гарантујемо стабилну и успјешну РС

Радован Вишковић, носилац листе СНСД-а за НС РС: Резултатима гарантујемо стабилну и успјешну РС 20.09.2018 15:00 | Ведрана Кулага

СНСД је на дјелима показао како треба водити РС јер су иза нас резултати, а глас за нас на октобарским изборима је глас за наставак инвестиција, стабилност Српске и њен напредак, рекао је “Гласу Српске” први на листи СНСД-а за Народну скупштину РС у изборној јединици седам Радован Вишковић.

- Готово да нема града или општине у којој нису уложена значајна средстава јер смо ишли са циљем да помогнемо свим грађанима, не гледајући ко је на власти у тим срединама и тако ћемо наставити ако добијемо повјерење у шта сам сигуран - рекао је Вишковић.

ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора?

ВИШКОВИЋ: Избори треба да протекну у најбољем реду, а очекујем убједљиву побједу партија које су биле у коалицији и чиниле скупштинску већину у РС на свим нивоима. Очекујем и комотнију већину у скупштини РС овог блока те већи број посланика у Парламенту БиХ.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

ВИШКОВИЋ: Иза нас су провјерљиве ствари јер смо много урадили у циљу побољшању живота свих становника у РС те за раст привреде. Повећали смо пензије у износу у којем је то могуће за сада, дио борачке популације је добио право на најнижу пензију. Дуга је листа завршених ствари и грађани то  добро знају. Пале су у воду, између осталог, приче да неће бити пензија, а нашли смо чак и начин да то повећамо.  Све то је видљиво у многим другим сферама и на терену широм РС. Ови што су опозиција у РС, а били су четири године у власти у Сарајеву, нека се похвале својим показатељима. Они су тек посљедњих мјесеци увидјели да иду у заборав па су почели да неке ствари коригују, али им неће помоћи јер су до тада само отежавали функционисање Српске која може бити само партнер на нивоу БиХ. Не желимо наметнути вољу никоме, али ни да нама то неко ради. Ми смо гаранција опстанка РС. 

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас и СНСД, а не некога другог?

ВИШКОВИЋ: СНСД нуди будућност РС и бољи живот. Ми смо гаранција за то. Сви остали причају о имагинацијама и нечему што ће “ако буде, биће”. Ми говоримо о реалним стварима и то смо и показали и доказали. Не нудимо ништа што није провјерљиво већ ствари које смо урадили и без обзира на то како се грађани опредијелили 7. октобра ствари које смо урадили не може нико никад избрисати. Оне остају као тековине Српске.

ГЛАС: Шта је у основи Вашег политичког и економског програма те шта је окосница кампање?

ВИШКОВИЋ: Грађанима у кампањи показујемо ствари што смо урадили. Не причамо о свемирским летјелицама већ о видљивим стварима. Не може нико да избрише аутопут Бањалука - Добој, клиничке центре нити било који други пројекат који је заживио у РС. Није нам циљ освојити власт због власти, већ да наставимо инвестиције. Има још да се ради и очекујем да, ако избори прођу како ми очекујемо, а не видим ниједног разлога да тако не буде, наставимо тај пут у партнерском односу између Владе и свих других страна. ГЛАС: Како оцјењујете противничке кандидате и њихове кампање?

ВИШКОВИЋ: Народ ће рећи шта мисли о њима. Избори су веома близу и многи ће морати да се погледају у огледало већ 7. увече.

Гаранција

ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако добијете подршку?

ВИШКОВИЋ: Гаранција је до сада урађено јер можемо да покажемо шта смо урадили. Нисмо имали ни штрајкова јер је Влада партнерски приступала сваком проблему и покушавала да их ријеши на најбољи начин.



© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица